Αρχική ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Μείωση βάρους χρησιμοποιώντας ποιοτικά βιολογικά προϊόντα!

Μείωση βάρους χρησιμοποιώντας ποιοτικά βιολογικά προϊόντα!

408
0

Πολλοί άνθρωποι είναι υπέρβαροι, μεταξύ των οποίων σχεδόν τα δύο τρίτα είναι ενήλικες και το ένα τρίτο είναι ανήλικες. Το Brookings Institution εκτιμά πως αυτή η επιδημία κοστίζει στην οικονομία περίπου 215 δισεκατομμύρια $ ετησίως, ένα ποσό το οποίο περιλαμβάνει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης, καθώς και την απώλεια παραγωγικότητας.

Παρόλο που η αυξημένη πρόσληψη τροφής είναι η άμεση αιτία της αύξησης του βάρους, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που προστίθενται στην εξίσωση, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών τοξινών, οι οποίες επιφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις στον μεταβολισμό και προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, συνάμα κάνουν την απώλεια βάρους πιο δύσκολη.

Δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστο να εντοπίσετε αυτές τις τοξίνες και στα ευρέως χρησιμοποιούμενα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Το να χρησιμοποιήσετε επομένως πιο ποιοτικά φυσικά προϊόντα ομορφιάς μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των θεμάτων βάρους.

Ξενοοιστρογόνα

Υπάρχει μια κατηγορία περιβαλλοντικών ρύπων που όταν προσλαμβάνονται, εισπνέονται ως αναθυμιάσεις ή εφαρμόζονται στο δέρμα από προϊόντα προσωπικής φροντίδας εισχωρούν μέσα στο σώμα μας και μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων. Ονομάζονται ξενοοιστρογόνα και βρίσκονται στα φυτοφάρμακα, σε διαλύτες (όπως το βερνίκι νυχιών και το ασετόν), σε γαλακτωματοποιητές όπως στο κοινό σαπούνι και τα καλλυντικά, και σε πλαστικά μπουκάλια νερού. Υπάρχει επίσης πιθανότητα έκθεσης μέσω συνθετικών ορμονών όπως αυτές που βρίσκονται σε αντισυλληπτικά χάπια τα οποία συσσωρεύονται τακτικά στους υπονόμους και απορροφούνται από το έδαφος και το νερό και ως εκ τούτου επιστρέφουν πίσω στο σώμα μας.

Τα οιστρογόνα προωθούν την αύξηση του σωματικού βάρους

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των οιστρογόνων είναι να προωθήσουν την αύξηση του σωματικού βάρους με τη μετατροπή των θερμίδων σε λίπος. Στην πραγματικότητα, δίνονται τακτικά σε βοοειδή για να τους παχύνουν για την αγοραπωλησία, και οι άνθρωποι που τρώνε αυτό το είδος του βοείου κρέατος καταπίνουν μαζί με την τροφή τους αυτές τις ορμόνες. Η άλλη κύρια θηλυκή ορμόνη, που ονομάζεται προγεστερόνη, προάγει την απώλεια βάρους εξισορροπώντας της επιπτώσεις των οιστρογόνων, όταν βρίσκεται σε επαρκή επίπεδα. Ωστόσο, οι γυναίκες που είναι κοντά ή μπαίνουν στην περίοδο της εμμηνόπαυσης έχουν λιγότερη προγεστερόνη, το οποίο οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται κυριαρχία των οιστρογόνων σύμφωνα με τον Δρ John Lee. Δυστυχώς, ο Lee αναφέρει επίσης ότι η κυριαρχία των οιστρογόνων, η οποία επιδεινώνεται από την παρουσία ξενοοιστρογόνων, οδηγεί σε πόθους για ζαχαρούχα τρόφιμα και αύξηση του σωματικού βάρους.

Μερικά κοινά ξενοοιστρογόνα

Αν και είναι δύσκολο να ελεγχθεί η έκθεση σε κάποιες πηγές ξένοοιστρογόνων όπως τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, είναι υπό τον έλεγχό σας να χρησιμοποιείτε μόνο τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ομορφιάς. Το να χρησιμοποιήστε οτιδήποτε άλλο αυξάνετε τις πιθανότητες έκθεσης και αύξησης των επιπέδων των ξενοοιστρογόνων. Δύο από τα πιο κοινά ξενοοιστρογόνα που πρέπει να προσέχετε είναι : τα parabens και οι φθαλικοί εστέρες. Αυτή τη περίοδο τα κοινά αντηλιακά, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούν το xenoestrogen 4-μεθυλβενζυλιδένο καμφορά, είναι επίσης μια κοινή πηγή ξενοοιστρογόνων.

Τα ξενοοιστρογόνα είναι συνθετικά και ως εκ τούτου δεν είναι βιοαποικοδομήσιμα. Αντίθετα, παραμένουν στο σώμα αποθηκεύονται στα λιπώδη κύτταρα τα οποία μεγαλώνουν ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την Δρ Σούζαν Fried, γίνονται πιο πολλά με την αύξηση του σωματικού βάρους. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη υψηλότερα επίπεδα τοξικότητας, περισσότερες ορμονικές διαταραχές και το δυναμικό για την απόκτηση και τη διατήρηση του επιπλέον βάρους.

Πολλαπλή χρήση προϊόντων μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες διαταραχές

Αν και οι κατασκευαστές μπορούν να ισχυρίζονται ότι το ποσό αυτών των τοξινών είναι ελάχιστο σε κάθε ένα προϊόν, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων. Σκεφτείτε το ποσοστό σε κρέμες, make up, μακιγιάζ των ματιών, βερνίκια νυχιών, σαμπουάν, μαλακτικά, είδη ξυρίσματος, κολόνιες, στοματικά διαλύματα, διαλύματα φακών επαφής … ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενημερωθείτε για τα κοινά τοξικά συστατικά και να ελέγχετε κάθε ετικέτα προσεκτικά, ακόμη και αν δηλώνει ότι το προϊόν είναι οργανικό ή φυσικό.

Μπορούν τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος να συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους;
Μπορούν να προκαλέσουν σίγουρα ορμονικές διαταραχές που προωθεί την απόκτηση και διατήρηση του βάρους. Αυτό σημαίνει ότι τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ομορφιάς, αυτά που είναι πραγματικά βιολογικά, μπορούν να υποστηρίξουν την απόφασή σας στο να χάσετε βάρος και να διατηρηθείτε υγιής και αδύνατοι.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω:

Biosophica Triple Action body Cream  και το Body Soap με Ελαιόλαδο, Αγκινάρα, Spirulina & Πράσινο Τσάι

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing  προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Προηγούμενο άρθροTα οφέλη του Graviola για πάσχοντες από διαβήτη!
Επόμενο άρθροΚρεμμύδι: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here