Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Σκόρδο . . . και καρκίνος

Σκόρδο . . . και καρκίνος

134
0

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές έρευνες που εξέτασαν το ρόλο που έχει το σκόρδο στην πρόληψη του καρκίνου.

Οι έρευνες…έγιναν σε πληθυσμούς που καταναλώνουν ή δεν καταναλώνουν σκόρδο, σε πειραματόζωα όπως επίσης και σε καλλιέργειες κυττάρων. Οι περισσότερες μελέτες έδειξαν ότι οι ωφέλιμες αντικαρκινικές δράσεις του σκόρδου παρατηρούνται σε διάφορα όργανα και ιστούς.

Επηρεάζουν διάφορες καρκινογόνες ουσίες και εκδηλώνονται και σε άλλους οργανισμούς εκτός από τον άνθρωπο. Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από επιδημιολογικές έρευνες στον άνθρωπο, τεκμηριώνουν το γεγονός ότι υπάρχει μια στενή συσχέτιση της κατανάλωσης του σκόρδου και της πρόληψης του καρκίνων του στομαχιού και του προστάτη.

Συχνά αναφέρονται από πολλούς ερευνητές, σημαντικές ευεργετικές δράσεις του σκόρδου για το καρδιαγγειακό σύστημα και για την πρόληψη του καρκίνου . Η χημεία του σκόρδου είναι πολύπλοκη. Στην αντικαρκινική του δράση εμπλέκονται διάφορες ουσίες που περιέχει.

Το σκόρδο

Περιέχει θειούχες και άλλες ουσίες οι οποίες επιβραδύνουν ή προλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Οι θειούχες ενώσεις του σκόρδου, προκαλούν βλάβες στα καρκινικά κύτταρα τα οποία αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Οι βλάβες αυτές είναι μεγαλύτερες παρά αυτές που προκαλούνται από τις ίδιες ενώσεις του σκόρδου πάνω στα φυσιολογικά κύτταρα του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι η καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Το φρέσκο κομμένο σκόρδο όπως επίσης και η διαδικασία με την οποία παράγεται λάδι ή σκόνη από το σκόρδο, δημιουργούν μια σειρά από άλλους παράγοντες που έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμούν τον καρκίνο.
Η έρευνα για το δημοφιλές αυτό φυτό δεν έχει τελειώσει. Οι χημικές ουσίες που περιέχει είναι πολλές και οι πιθανές αντικαρκινικές δράσεις τους, είναι ενδιαφέρουσες.

Η κατανάλωση (με μέτρο) του σκόρδου έχει ευεργετικές επιδράσεις σε διάφορα συστήματα του οργανισμού μας και αναμένονται νέες εξελίξεις στο κατά πόσο τελικά, θα χορηγείται στο μέλλον σκόρδο ή παράγωγά του, για την πρόληψη ορισμένων καρκίνων όπως αυτούς του στομαχιού και του προστάτη.

Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και τα παρακάτω:

Bιολογικές ταμπλέτες σκόρδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here