Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνω το δικό μου λεμοντσέλο

Φτιάχνω το δικό μου λεμοντσέλο

621
0
Λεμοντσέλο συνταγή


Γράφει και παρασκευάζει η ΗΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΙΑ

Δροσιστικό, χωνευτικό , έντονα αρωματικό το Limoncello λεμοντσέλο είναι ένα από τις επιλογές μου μετά απο ένα γεμάτο και βαρύ γεύμα. Πολύ εύκολο στην παρασκευή του αφού τα υλικά που χρειάζονται είναι απλά και υπάρχουν στην κουζίνα μας.

Υλικά

20 μεγάλα λεμόνια (ακέρωτα)

1 λίτρο τσικουδιά ή οποιοδήποτε λευκό δυνατό αλκοόλ
500 ml νερό

500 ml ζάχαρη

1 βάζο των 2 λίτρων που να κλείνει αεροστεγώς

Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα λεμόνια μας, τα στεγνώνουμε και με ένα μαχαιράκι ή το ειδικό εργαλείο ,ότι μας βολεύει , αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα προσπαθώντας να μην πάρουμε καθόλου από το άσπρο γιατί θα μας πικρίσει και τα βάζουμε μέσα στο βάζο μας. Ρίχνουμε την τσικουδιά ή ότι λευκό άλλο αλκοόλ θέλουμε και το κλείνουμε πολύ καλά. Το αποθηκεύουμε σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι και το αφήνουμε εκεί για 1 μήνα. Όποτε το θυμηθούμε το ανακινούμε και λίγο.

Μετά απο 1 μήνα αναμονής , ηρθε η ώρα να φτιάξουμε το σιρόπι μας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 ml ζάχαρη και 600 ml νερό και το ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Αφού λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει καλά το σιρόπι μας. Αφού κρυώσει ,ρίχνουμε το σιρόπι μας μέσα στο βάζο με τις φλούδες και το αλκοόλ μας και το κλείνουμε ξανά πολύ καλά.

Αποθηκεύουμε πάλι το βάζο μας μέσα σε ενα ντουλάπι και το αφήνουμε ξανά για 1 μήνα , ανακινώντας το παλί για λίγο ,όποτε το θυμηθούμε. Πέρασε και αυτός ο μήνας , ήρθε η ώρα να το σουρώσουμε ,καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποια γάζα ή βαμβάκι ή φίλτρο του καφέ. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα καθαρά μπουκάλια στο ψυγείο όπου θα διατηρηθεί για 3 μήνες. Σερβίρεται πάντα παγωμένο.

Καλή σας απόλαυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here