Αρχική ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Θερμά έλαια για τα μαλλιά – 2 Σπιτικές συνταγές

Θερμά έλαια για τα μαλλιά – 2 Σπιτικές συνταγές

197
0

Τα θερμά έλαια αποτελούν μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα μαλλιά μας και φυσικά μπορούμε εύκολα να τις φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι μας. 

Οι θαυματουργές ιδιότητες των ελαίων στα μαλλιά μας άλλωστε είναι γνωστές από την αρχαιότητα τότε που οι γυναίκες τα χρησιμοποίησαν για πάρα πολλές χρήσεις στα μαλλιά τους. Πιο συγκεκριμένα τα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν θεραπείες στα μαλλιά τους, να τα περιποιούνται, να τους προσφέρουν άμεση λάμψη στη στιγμή καθώς επίσης και για να τα φορμάρουν.

 Ναι καλά διαβάσατε λίγες σταγόνες από κάποιο έλαιο μπορεί να λειτουργήσει ως στερεωτικό των μαλλιών σας. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνες σας αρκεί να βάλετε στις παλάμες των χεριών σας δυο σταγόνες από κάποιο έλαιο να το τρίψετε καλά στις παλάμες των χεριών σας και να το απλώσετε στα μαλλιά σας. Θα διαπιστώσετε λοιπόν ότι τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν κράτημα αλλά και θα μπορείτε να τα φορμάρετε όπως επιθυμείτε πολύ εύκολα. 

Όμως τα έλαια έχουν καλύτερη απόδοση όσο αφορά στις θεραπείες αποκατάστασης αλλά και περιποίησης των μαλλιών μας όταν είναι θερμά. Τα θερμά έλαια δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι έχουν κατακλίσει την αγορά των γυναικείων καλλυντικών. Κάνουν θαύματα πολύ περισσότερο δε, εάν είναι φτιαγμένα από φυσικά έλαια χωρίς πρόσθετα και χημικά ή άλλου είδους συστατικά που περιέχονται στα διάφορα μπουκλάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνες σας το δικό σας μπουκαλάκι με την δική σας θεραπεία από θερμά έλαια και να είστε σίγουρες ότι δεν θα ξανα αγοράσετε κανένα αντίστοιχο προϊόν του εμπορίου.

Η δύναμη από τα θερμά έλαια

Τα πάσης φύσεως έλαια όπως άλλωστε σας έχουμε πει πολλές φορές εμείς εδώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα κάνουν πάρα πολύ καλό στα μαλλιά μας με οποιοδήποτε τρόπο και εάν τα χρησιμοποιήσουμε. Όμως τα θερμά έλαια μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα μιας και όταν θερμαίνουμε ελαφρώς τα διάφορα έλαια απελευθερώνονται καλύτερα οι ευεργετικές ιδιότητες του αλλά και όλα τα συστατικά που περιέχει επάνω στις τρίχες των μαλλιών μας. 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που όπως σας είπαμε και πιο πάνω, στην αρχή του συγκεκριμένου άρθρου, πρέπει να θερμαίνουμε τα διάφορα έλαια τρίβοντας τις παλάμες μας με αυτά και έπειτα να τα χρησιμοποιούμε.

Τα θερμά έλαια με δύο λόγια λοιπόν προσφέρουν μια πιο άμεση και δυνατή θεραπεία. Προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη και σωστή περιποίηση στα μαλλιά μας. Επιλέξτε λοιπόν μια από τις θεραπείες από θερμά έλαια που ακολουθούν και χρησιμοποιήστε την κάθε φορά που νιώθετε τα μαλλιά σας ότι είναι ξηρά, φριζαρισμένα, ταλαιπωρημένα ακόμα και για να τα φρεσκάρετε στην στιγμή.

Σπιτικές θεραπείες για θερμά έλαια

Για να φτιάξουμε λοιπόν την σπιτική μας θεραπεία από θερμά έλαια θα χρειαστεί να έχουμε ένα μεταλλικό σκεύος για να ζεστάνουμε τα έλαια μας και ένα μπουκαλάκι. Φυσικά θα πρέπει να προμηθευτούμε και όλα τα έλαια που θα χρειαστούμε από ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων ή από ένα φαρμακείο που πουλά και καλλυντικά.

Οι ποσότητες που θα σας δώσουμε είναι για να γεμίσετε ένα μπουκαλάκι 50 ml.

Σπιτική θεραπεία με θερμά έλαια βασισμένη στο ελαιόλαδο

Για να φτιάξετε την συγκεκριμένη θεραπεία θα χρειαστείτε 40ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο, 5ml νερό αποσταγμένο και 5 ml χυμό από λεμόνι και την φλούδα από ένα λεμόνι.

Πάμε να δούμε λοιπόν θα φτιάξουμε το συγκεκριμένο έλαιο.

Αρχικά ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο και ξεχωριστά ζεσταίνουμε το νερό με την φλούδα από το λεμόνι. Μόλις αρχίσει το ελαιόλαδο να θερμαίνεται ελαφρώς, δεν θέλουμε να το κάψουμε αλλά να είναι ζεστό. Το αποσύρουμε και το κρατάμε ζεστό.

Έπειτα ζεσταίνουμε το νερό με την φλούδα από το λεμόνι. Στην φλούδα του λεμονιού υπάρχουν όλα τα αιθέρια έλαια από το φρούτο αυτό και για να τα πάρουμε ζεσταίνουμε το νερό και πατάμε ελαφρά την φλούδα έτσι ώστε να αρχίσει να βγάζει το έλαιο της.

Έπειτα και σιγά σιγά προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το μείγμα που έχει προκύψει από το νερό και το έλαιο της φλούδας του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρις ότου να ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και η θεραπεία μας είναι έτοιμη.

Κάθε φορά που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε είτε τρίβετε πολύ καλά στις παλάμες των χεριών σας μια μικρή ποσότητα είτε το θερμαίνετε για λίγα δευτερόλεπτα (προσοχή το έλαιο δεν πρέπει να ζεματάει).

Θεραπεία με θερμά έλαια βασισμένη στο αμυγδαλέλαιο

Για να φτιάξετε την θεραπεία με βάση το αμυγδαλέλαιο θα χρειαστείτε 25ml αμυγδαλέλαιο 10 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο, 5ml νερό αποσταγμένο, 5 ml χυμό πορτοκαλιού, 5 ml χυμό γκρέιπφρουτ καθώς και την φλούδα από το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ.

Για να φτιάξουμε την θεραπεία με βάση το αμυγδαλέλαιο θα πρέπει αρχικά να ζεσταίνουμε το αμυγδαλέλαιο και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο μαζί μέχρις ότου να ζεσταθούν και έπειτα τα κρατάμε ζεστά.

Στη συνέχεια θα ζεσταίνουμε το αποσταγμένο νερό με τις φλούδες από το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ. Μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται ξεκινάμε να πιέζουμε τις φλούδες για να βγάλουν τα αιθέρια έλαια τους όπως ακριβώς κάναμε και στην προηγούμενη θεραπεία.

Τέλος ομογενοποιούμε τα δυο μείγματα σιγά σιγά και προσθέτουμε τους χυμούς από το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ.

Η θεραπεία μας είναι έτοιμη.
ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΜάσκα ομορφιάς με καλέντουλα
Επόμενο άρθρο5 Τρόποι για σφιχτή επιδερμίδα σε όλο το σώμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here