Select Page

Συνταγή: Παστουρμαδόπιτα η πολίτικη και ευωδιαστή.

Συνταγή: Παστουρμαδόπιτα η πολίτικη και ευωδιαστή.

Μια εύκολη και παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικη πίτα (δεν έψαξα να μάθω τον λόγο).
Αλλά ας αφήσουμε τα λόγια και ας μαγειρέψουμε.

Υλικά για το φύλλο:
500 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας ηλιέλαιο
2 κουτ.σ. ξύδι
1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
1 κουτ.γλ. κοφτό αλάτι
1 κούπα νερό

Υλικά για την γέμιση:
25 φέτες παστουρμά
500 γρ. κασέρι πικάντικο
3 μέτριες ντομάτες
κύμινο (κατά βούληση)
σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα λάδια, το ξύδι, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο λίγο το αλεύρι.
Συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από την λεκάνη.
Πλάστε την ζύμη σε μια μπάλα σκεπάστε την με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και ανοίξτε 2 φύλλα πάχους σχεδόν μισό εκατοστό.
Λαδώστε το ταψί και απλώστε το ένα φύλλο και λαδώστε το. Στρώστε το μισό κασέρι (είτε φέτες είτε τριμμένο), συνεχίστε στρώνοντας όλες τις φέτες του παστουρμά χωρίς το τσιμένι. Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες αφαιρέστε τους σπόρους (έτσι η ντομάτα δεν θα έχει περιττά υγρά) και απλώστε τις πάνω στον παστουρμά. Πασπαλίστε με κύμινο και τελειώστε με το υπόλοιπο κασέρι.
Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο και κλείστε τις άκρες γύρω γύρω. Λαδώστε το και πασπαλίστε το με σουσάμι. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Καλά ψησίματα. 

Botanologika

About The Author

2 Σχόλια

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

<

Αρχειο

Κατηγοριες

https://www.facebook.com/pg/HybridStudioDesign"> width="200" height="200" border="0" cellpadding="0" bordercolor="#ffffff" background="https://botanologika.gr/wp-content/uploads/2018/09/250x250.png">

Ημερολογιο

Δεκέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ   Ιαν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
<