Select Page

Λικέρ με μούσμουλα (Nespolino)

Λικέρ με μούσμουλα (Nespolino)

Υλικά:

50 κουκούτσια από μούσμουλα
5 μούσμουλα ολόκληρα
1 λίτρο τσίπουρο με ουδέτερη γεύση
350 γρ. ζάχαρη
500ml νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μούσμουλα και τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε τα κουκούτσια στο μπλέντερ. Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο βάζουμε τα κουκούτσια, τα μούσμουλα και το τσίπουρο, κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για περίπου έξι εβδομάδες. Στη συνέχεια φιλτράρουμε προσεκτικά το περιεχόμενο με ένα σουρωτήρι. 

Ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή η τελευταία να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο βάζο.

 Κλείνουμε και το αφήνουμε στο ίδιο δροσερό και σκοτεινό μέρος για άλλες 4-5 εβδομάδες, φροντίζοντας να ανακινούμε το μπουκάλι κάθε τόσο. Μετά και από αυτό το διάστημα, το λικέρ είναι έτοιμο για χρήση. Φιλτράρουμε με φίλτρα του καφέ και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο.

 Σκέτο ή με πάγο ή σαν κοκτέιλ με κάποιο αναψυκτικό ή χυμό το λικέρ αυτό θα σας ταξιδέψει σε νέες, υπέροχες γεύσεις. Καλή επιτυχία και Υπομονή! Πιέτε το στην υγειά σας!

Botanologika

About The Author

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

<

Αρχειο

Κατηγοριες

https://www.facebook.com/pg/HybridStudioDesign"> width="200" height="200" border="0" cellpadding="0" bordercolor="#ffffff" background="https://botanologika.gr/wp-content/uploads/2018/09/250x250.png">

Ημερολογιο

Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
<