Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Λουίζα και ω-3: Το …κοκτέιλ που δυναμώνει τον εγκέφαλο;

Λουίζα και ω-3: Το …κοκτέιλ που δυναμώνει τον εγκέφαλο;

281
0

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το βότανο λουίζα  (Lippia citriodora), σε συνδυασμό με τα ω-3 λιπαρά οξέα, ενισχύει τη μνήμη και χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Μπορεί η φύση να δώσει απάντηση σε διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε σήμερα;

Μάλλον, αν κρίνουμε από τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
Για παράδειγμα, η λουίζα, το γνωστό βότανο με την επιστημονική ονομασία lemon verbena, βελτιώνει την ικανότητα μάθησης και απομνημόνευσης και κατ’ επέκταση την πνευματική μας απόδοση.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition έδειξε πως το συγκεκριμένο φυτό περιέχει το φλαβονοειδές λουτεολίνη.

Πρόκειται για μια ουσία με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό ως αντιοξειδωτικό με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιασθματικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Όπως αποδείχτηκε, η λουτεολίνη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της φλεγμονής στον εγκέφαλο μέχρι 70%, γεγονός που προλαμβάνει τον εκφυλισμό των κυττάρων, ανωμαλία που ευθύνεται για την εξασθένηση λειτουργιών του εγκεφάλου όπως η προσοχή και η επίγνωση.

Από την άλλη, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Northumbria στη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από μελέτες που έκαναν σε άτομα ηλικίας από 18 έως 35 ετών, υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός του βοτάνου lemon verbena με συμπληρώματα που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα (υπάρχουν κυρίως στα λιπαρά ψάρια και τα θαλασσινά) βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας νοητικής δραστηριότητας.

Αυτά τα ευρήματα κάνουν τους επιστήμονες να πιστεύουν πως τα ω-3 λιπαρά μαζί με τη λουίζα μπορεί να αποτελούν το μυστικό για την εν γένει καλή νοητική μας κατάσταση.

Η επικεφαλής της έρευνας δρ Φιλίππα Τζάκσον τόνισε σχετικά:

«Αν δείξουμε πως αυτό το θαυματουργό… ζευγάρι μπορεί να σταματήσει τη διανοητική έκπτωση που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ίσως καταφέρουμε να βοηθήσουμε σε περιπτώσεις ασθενειών που σχετίζονται με τη μνήμη και τη λογική σκέψη».
ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚάνετε τον πρωινό σας καφέ ακόμη πιο απολαυστικό; Αρωματίσετε με μπαχαρικά!
Επόμενο άρθροΦτιάξε φυσικά αρωματικά χώρου