Αρχική ΒΟΤΑΝΑ AFA,το αφανιζόμενο αόρατο λουλούδι του νερού.

AFA,το αφανιζόμενο αόρατο λουλούδι του νερού.

268
0

Το Aphanizomenon Flos – Aquae (AFA), το «αφανιζόμενο» αόρατο λουλούδι του νερού είναι ένα φρέσκο διατροφικό φυτό που ονομάζεται επιστημονικά κυανόφυτο. Τα κυανόφυτα είναι ζώντα υδρόβια φυτά που αναπτύσσονται πάνω σε ηλιόλουστες επιφάνειες βράχων, δέντρων, χώματος, αλλά και μέσα σε σταγόνες νερού.
Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 50.000 ποικιλίες, που περιλαμβάνουν διάφορα φύκια και πλαγκτόν. Συλλογικά τα κυανόφυτα είναι υπεύθυνα για το 90% του οξυγόνου της Γης και το 80% της διατροφικής της ικανότητας. Τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά τα μονοκύτταρα φυτά είναι οι κοινωνίες των κυανόφυτων, από τις οποίες 1500 περίπου είδη ξεχωρίζουν.

Το Aphanizomenon Flos-Aquae, της Άνω λίμνης Klamath ή AFA για συντομία, είναι ένα από αυτά, μια ξεχωριστή ποικιλία κυανόφυτου. Όλες οι τροφές αντανακλούν το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται. Η όμορφη, αμόλυντη και πεντακάθαρη λίμνη Klamath – μια από τις λίγες ακόμα αλκαλικές λίμνες του πλανήτη κρατά το κλειδί ενός μεγάλου μυστικού μακροζωϊας και υγείας.

Τα πανεπιστήμια της Βοστόνης, του Νέου Μεξικού και του Μόντρεαλ γνωρίζουν γι’ αυτό το μυστικό…

Μια νέα συναρπαστική ανακάλυψη


Η επίδραση του AFA στο ανοσοποιητικό και στο ενδοκρινικό σύστημα του ανθρώπου έχει ένα ισχυρό και μοναδικό αποτέλεσμα πάνω στα Φυσικά Κύτταρα Καταστροφείς (Natural Killer Cells). Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα κάτω από τον τίτλο : «Effects of the Blue Green Algae Aphanizomenon flos-aquae on Human Natural Killer Cells». Τα Κύτταρα Καταστροφείς (NK) έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν και να αναγνωρίζουν τα καρκινοκύτταρα ή κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς, και να τα σκοτώνουν.

Η ομάδα έρευνας επιστημόνων του Νοσοκομείου Royal Victoria ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση AFA πυροδοτεί την κίνηση του 40% των κυκλοφορούντων NK κυττάρων από το αίμα στους ιστούς, όπου και εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα και αυτά που είναι μολυσμένα από ιούς. Καμία άλλη ουσία δεν είναι τόσο γνωστή ότι πυροδοτεί μια τέτοια μετακίνηση Kυττάρων Καταστροφέων NK μέσα στο σώμα.

*Το AFA περιέχει έναν πολυσακχαρίδη, την Φυκοκυανίνη (τη μπλε χρωστική του ουσία), τη μοναδική γνωστή φυσική ουσία που διεγείρει τη μετανάστευση ανοσοποιητικών κυττάρων. Αλλά η πιο αξιοθαύμαστη ανακάλυψη είναι ότι το AFA διεγείρει την απελευθέρωση κυτταρικών στελεχών που γνωρίζουν πώς να επιτελούν τις εσωτερικές διεργασίες αυτοθεραπείας και αναγέννησης στο ανθρώπινο σώμα.


*Ένας άλλος παράγοντας που περιέχει το AFA είναι η Φαινυλεθυλαμίνη (PEA) , γνωστή σαν το “μόριο της αγάπης.” Πέρα από την ενίσχυση της συγκέντρωσης που προκαλεί, το PEA είναι ένας φυσικός αντικαταθλιπτικός παράγοντας και ρυθμιστής της ψυχικής μας διάθεσης.

Το AFA έχει αποδειχθεί εργαστηριακά και κλινικά ότι:


Καθυστερεί ή αντιστρέφει την πρόωρη γήρανση, αποκαθιστά τη φθορά των κυττάρων και απομονώνει τις τοξίνες.
Αυξάνει τη συγκέντρωση του νου, τη φυσική και διανοητική ενέργεια και την αίσθηση ευεξίας.
Υποστηρίζει τη νεανικότητα στην εμφάνιση και αναζωογονεί το σώμα.
Ενισχύει εκπληκτικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Δυναμώνει τα νύχια, κάνει απαλό το δέρμα και υγιή τα μαλλιά.
Εξομαλύνει την πέψη και εξισορροπεί την υγεία των εντέρων θεραπεύοντας βαθιά την εντερική χλωρίδα.
Σταθεροποιεί τις διακυμάνσεις της διάθεσης – Καθαρίζει και οξύνει την όραση.
Ενισχύει την καλή χοληστερόλη και εξαφανίζει την κακή χοληστερίνη.
Καθαρίζει και θεραπεύει το αίμα -Αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή στο σώμα.
Προηγούμενο άρθροΤι είναι το fo-ti και ποια τα οφέλη του.
Επόμενο άρθροΤα τρόφιμα που μας αλλάζουν την διάθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here