Αρχική ΕΛΙΑ Αγουρέλαιο το πολύτιμο: Ανακαλυψαμε ένα σπουδαίο και μοναδικό!

Αγουρέλαιο το πολύτιμο: Ανακαλυψαμε ένα σπουδαίο και μοναδικό!

240
0

Σε παλιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στα χαρακτηριστικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες του αγουρέλαιου και τη χρήση του για ελαιοκάθαρση (oil pulling).
Αναζητώντας πάντα το καλύτερο και μετά από πολλές δοκιμές, σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό , εξαιρετικό αγουρέλαιο που για τέταρτη γενιά η οικογένεια Χαζιώτη καλλιεργεί με μεράκι και σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές . Συναντήσαμε τον κ. Χαζιώτη και  του ζητήσαμε να μας μυήσει  στα μυστικά της ελαιοκομίας και ιδιαίτερα στην παραγωγή του αγουρέλαιου που με αγάπη  παράγει. 

 Ο κ. Χαζιώτης μας ανέφερε : 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας, προέρχεται από προσεκτικά επιλεγμένες ελιές Κορωνέικης πικοιλίας. Είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 100% της μοναδικής αυτής ποικιλίας με μοναδική ισορροπία. Τα ελαιόδεντρα της οικογένειάς μας καλλιεργούνται παραδοσιακά και αναπτύσσονται στις πλαγιές της περιοχής Πύλου, Μεσσηνίας, της Ελλάδας, της περιοχής που γεννήθηκε η Κορωνέικη ποικιλία.
 

Το ιερό έδαφος του ελαιώνα μας που βρίσκεται έξω από ένα χωριό κοντά στην Πύλο, καλλιεργήθηκε σχολαστικά από τους μεγάλους παππούδες μας με παράδοση, φροντίδα και σεβασμό. Ακόμα και σήμερα, λίγα έχουν αλλάξει σε αυτό το σκηνικό: Οι εκατονταετείς ελιές αναπτύσσονται ήρεμα μέσα σε όμορφη αλλά σκληρή φύση, αντιμετωπίζονται προσεκτικά με απόλυτο σεβασμό. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μας παράγεται σε αυτό το ιερό χώρο με μεγάλη εκτίμηση. Η φύση που μας περιβάλλει δεν μπορούσε να μας επιτρέψει να κάνουμε κάτι διαφορετικό .

Ο ελαιώνας μας ευλογήθηκε να βρίσκεται στην περιοχή της Πύλου, στη Μεσσηνία. Η παράδοση της Μεσσηνίας στην παραγωγή ελαιολάδου πηγαίνει πίσω στα αρχαία χρόνια. Στη Μεσσηνία, στα ερείπια του παλατιού του βασιλιά Νέστορα της Πύλου, ένας από τους συμμάχους του Τρωικού πολέμου, όπου η λέξη «ΕΛΑΙΩΝ» βρέθηκε για πρώτη φορά γραμμένη σε πηλό δισκία με Γραμμικό Β, επιγραφή που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. 

Τα ελαιόδεντρα πιστεύεται ότι έχουν αρχίσει να γίνονται μέρος του οικοσυστήματος από πέντε έως επτά χιλιάδες χρόνια πριν. Και στη Μεσσηνία γεννιέται ακόμα ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, την ενιαία Κορωνέικη ποικιλία.
Η Κορώνη, ένα χωριό στο νότιο άκρο της Μεσσηνίας, έδωσε το όνομά του στην Κορωνέϊκη ποικιλία, την «κυρίαρχη» όλων των ποικιλιών ελαιολάδου.
 

 Ο λόγος αυτής της υπεροχής είναι η ποσότητα περιεχόμενων «πολυφαινολών»: η Κορωνέικη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η ποικιλία με το υψηλότερο περιεχόμενο πολυφαινολών, αυτό το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό, πολύτιμο σύμμαχο της ανθρώπινης οργάνωσης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στις πρόσφατες μελέτες η Κορωνέικη από τη Μεσσηνία είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση Νο 1 σε Πολυφαινόλες σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κόσμου, λόγω των συνθηκών μικροκλίματος, σε συγκεκριμένα τοπικά στοιχεία εδάφους και στη μοναδική μέθοδο καλλιέργειας που εφαρμόζονται από τους τοπικούς αγρότες.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας, προέρχεται από προσεκτικά επιλεγμένες ελιές Κορωνέικης πικοιλίας. 

Είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 100% της μοναδικής αυτής ποικιλίας με μοναδική ισορροπία. Τα ελαιόδεντρα της οικογένειάς μας καλλιεργούνται παραδοσιακά και αναπτύσσονται στις πλαγιές της περιοχής Πύλου, Μεσσηνίας.

 Γεύοντάς το, διακρίνεις μια μοναδική ισορροπία, με έντονη φρουτώδη γεύση και έντονες και πικάντικες νότες μέτριας έντασης, αποκαλύπτοντας την πλούσια περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες , για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Οι πολυφαινόλες, που είναι άφθονες στην Κορωνέικη ποικιλία, καθιστούν το ελαιόλαδο μας πολύτιμο για την υγεία όσων το καταναλώνουν, ενώ είναι εύκολα αποδεκτό από κάθε ουρανίσκο. 

 Το αγουρέλαιο της οικογένειας. 

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση αιώνων, συνεχίζουμε με σεβασμό και μεράκι την παραγωγή ενός σπουδαίου προϊόντος. 

 Το αγουρέλαιo . 

Στο αγουρέλαιό μας περιέχονται σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα δύο ουσίες με μεγάλο φαρμακευτικό ενδιαφέρον, η ελαιασίνη και η ελαιοκανθάλη. Η μεν ελαιασίνη είναι η ισχυρότερη αντιοξειδωτική ουσία που περιέχεται, η δε ελαιοκανθάλη είναι μια ουσία στην οποία έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. 

Η συγκομιδή του 2019  έγινε τις 5 πρώτες ημέρες του Οκτώβρη από τις πιο φρέσκες και γερές ελιές, άγουρες και πράσινες, που δεν έχουν χτυπηθεί για να πέσουν από το δέντρο. Σε λιγότερο από 3 ώρες ο άγουρος καταπράσινος καρπός βρισκόταν ήδη στο λιοτρίβι. Σε περιορισμένο αριθμό εμφιαλώθηκε και τον απευθύνουμε σε γνώστες και καταναλωτές που ξέρουν και εκτιμούν το μοναδικό . 

 Πληροφορίες : 6947300835
Πύλος Μεσσηνίας

Προηγούμενο άρθροΠώς μπορείτε να καταλάβετε αν είναι καλό το ελαιόλαδο
Επόμενο άρθροΠΩΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ AYURVEDA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here