Αιμορροΐδες: 3 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο
Αιμορροΐδες: 3 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο


Αιμορροΐδες ονομάζονται οι πρησμένες φλέβες που βρίσκονται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στην περιοχή του πρωκτού, Το οίδημα είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης που ασκείται στις φλέβες και σχετίζεται σχεδόν πάντα με τη δυσκοιλιότητα.

Η εμφάνιση των αιμορροΐδων συνοδεύεται από σημαντική ενόχληση και πόνο. Δείτε μερικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.

1. Αποφύγετε την πίεση κατά τις κενώσεις

Με τις σωστές αναπνοές, θα αποφύγετε την καταπόνηση κατά την επίσκεψή σας στην τουαλέτα και εν τέλει θα κάνει η βαρύτητα όλη τη δουλειά για εσάς. 

Κρατήστε τον κορμό τεντωμένο και κάντε βαθιά και αργή εισπνοή-εκπνοή από το διάφραγμα. 

Με τον τρόπο αυτό, η πίεση που ασκείται στις διογκωμένες φλέβες είναι μικρότερη και επιτυγχάνεται περισσότερη χαλάρωση ώστε να αποφύγετε την επιδείνωση του προβλήματος.

2. Χρησιμοποιήστε τζελ αλόης

Θα το βρείτε στο φαρμακείο ή μπορείτε να το πάρετε απευθείας από το φύλλο του φυτού. Μετά το μπάνιο και αφού έχετε σκουπίσει καλά την περιοχή, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα του τζελ αλόης για να καταπραΰνετε τον πόνο και τη δυσφορία. Η αλόη είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε δεκάδες δερματικές παθήσεις, καθώς προστατεύει από τις φλεγμονές και βοηθά στην επούλωση ήπιων τραυμάτων.

3. Πιείτε περισσότερο νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού διευκολύνει τη διαδικασία των κενώσεων. Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας ως προς την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε. 

Ξεκινήστε με 2 λίτρα την ημέρα και αν χρειαστεί αυξήστε την ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι νερό περιέχουν και τα φρούτα και τα λαχανικά.
ΠΗΓΗ 

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...