Αρχική ΑΝΔΡΑΣ Αργινίνη και ανδρική στύση.

Αργινίνη και ανδρική στύση.

263
0

Ένα από τα κύρια συστατικά του χυμού της Αλόης είναι η L-αργινίνη. Η L-Αργινίνη είναι ένα από τα 21 αμινοξέα, που χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος οργανισμός για να συνθέσει πρωτεΐνες και γι αυτό πρέπει να βρίσκεται σε όλα τα όργανα και τους ιστούς. Παρόλα αυτά η L-Αργινίνη δεν είναι μόνο ένα συστατικό των πρωτεϊνών, αλλά εμπλέκεται και σε άλλες πολύ σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

Δεκαεννέα (19) από αυτά και ένα (1) ιμινοξύ (η προλίνη) χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των περισσότερων πρωτεΐνών των ζωντανών οργανισμών στη Γη. Αυτά ονομάζονται πρωτεϊνικά αμινοξέα.

Στον άνθρωπο, οκτώ από τα είκοσι αμινοξέα που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση πρωτεϊνών δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται από την τροφή, για το λόγο αυτό καλούνται απαραίτητα ή βασικά αμινοξέα.

Παρόλο που η αργινίνη συντίθεται φυσιολογικά σε επαρκείς ποσότητες από το σώμα, η χορήγησή της είναι επιβεβλημένη κάποιες φορές (για παράδειγμα, λόγω σύμφυτων διαταραχών στην σύνθεση της ουρίας, υποσιτισμού πρωτεΐνης, υπερβολικής παραγωγής αμμωνίας, υπερβολικής λήψης λυσίνης, εγκαυμάτων, μολύνσεων, περιτοναϊκής διαπίδυσης, ταχείας ανάπτυξης, ή σήψης.

Η αργινίνη είναι άμεσος πρόδρομος του νιτρικού οξέος, της ουρίας, της ορνιθίνης, και της αγματίνης. Είναι απαραίτητη για την σύνθεση της κρεατίνης, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την σύνθεση πολυαμινών, κιτρουλλίνης, και γλουταμικού.

Ως πρόδρομος του νιτρικού οξέος, η αργινίνη χρησιμοποιείται σε αρκετές παθήσεις που απαιτείται αγγειοδιαστολή.

Ο Dr. Murad τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την καινοτόμο έρευνα του πάνω στο νιτρικό οξείδιο και το σημαντικό ρόλο του στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μιας και η L-Αργινίνη αποτελεί την πρωταρχική πηγή του οργανισμού για τη σύνθεση του νιτρικού οξειδίου, πυροδότησε το ενδιαφέρον του Dr. Ferid Murad για αυτήν.

Οι επιστήμονες αναφέρονται σε αυτήν σαν το «θαυματουργό μόριο». Η L-Αργινίνη αποτελεί ένα καταπληκτικό αμινοξύ που το σώμα μας μετατρέπει σε νιτρικό οξείδιο. Το νιτρικό οξείδιο με τη σειρά του βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία μας να χαλαρώσουν και να διασταλούν ώστε να επιτρέψουν μεγαλύτερη ροή του αίματος, που υποστηρίζει, ανάμεσα σε πολλές άλλες ζωτικές λειτουργίες, υγιή επίπεδα κυκλοφορικής πίεσης και συνολική καρδιαγγειακή υγεία. Λόγω του σημαντικού ρόλου της στην ουρία, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού απομακρύνοντας την τοξική αμμωνία. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στη διέγερση της υπόφυσης που απελευθερώνει την αυξητική ορμόνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών. Η παρουσία της βελτιώνει την ανοσοποιητική λειτουργία του θύμου αδένα αλλά και τη γρήγορη επούλωση των πληγών. Η αργινίνη αυξάνει φυσικά τη ροή του αίματος στο πέος και μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας στύση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ποσότητα και κινητικότητα του σπέρματος.

Η ανεπάρκεια αργινίνης προκαλεί συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας, παρόμοια με την μυϊκή δυστροφία. Επίσης εξασθενίζει την παραγωγή της ινσουλίνης και τον μεταβολισμό των λιπιδίων στο ήπαρ.

Η ανεπάρκεια Αργινίνης επίσης σχετίζεται με εξανθήματα, απώλεια και σπάσιμο των μαλλιών, ανεπαρκή επούλωση πληγών, δυσκοιλιότητα, λιπώδες ήπαρ, κίρρωση του ήπατος.

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών πλούσιων σε L-αργινίνη, όπως η σοκολάτα, το γάλα, το κρέας, το τυρί, τα καρύδια, το ποπκόρν , τα ρεβύθια , η σόγια και ο αρακάς θα πρέπει να είναι μέσα στο διαιτολόγιό μας και ειδικά στων παιδιών και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα.

Επίσης διατίθεται σε συμπληρώματα διατροφής τα οποία εφοδιάζουν τον οργανισμό με το πολύτιμο αυτό αμινοξύ, και λειτουργούν προληπτικά και υποστηρικτικά με φυσικό τρόπο , ειδικά για τις ηλικίες πάνω από τα 45 χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΚρέμα ξυρίσματος για μεταξένιο δέρμα.
Επόμενο άρθρο7 χρήσεις της οδοντόβουρτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here