Αρχική Δρ. Δημήτρης Περδετζόγλου

Δρ. Δημήτρης Περδετζόγλου

Eίμαι Διδάκτωρ Φαρμακογνωσίας του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στα Παιδαγωγικά (Μεταπανεπιστημιακή Παιδαγωγική Σχολή Αθηνών). Εργάσθηκα επί πολλά έτη, τόσο ως Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός με βαθμό Διευθυντή Ε.Σ.Υ., όσο και ως υπεύθυνος Φαρμακοποιός σε μεγάλα ιδιωτικά φαρμακεία των Αθηνών.

Στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (Biological Institute, Botanical Laboratory, University of Copenhagen), εργάσθηκα ως Ass. Res. Professor ασχολoύμενος κυρίως με την ενδελεχή μελέτη και καταγραφή της Ελληνικής Χλωρίδας (Συστηματική Βοτανική και Φυτογεωγραφία).

Γενικότερα ερευνητικά ασχολήθηκα με θέματα Συστηματικής Βοτανικής, Χημειοταξινομίας, Φυτοχημείας-Χημείας Φυσικών Προϊόντων και βιολογικής δραστικότητας αυτών, καθώς επίσης και Στατιστικής (Advanced Multivariate Statistics), με ανάλογες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια .

Μελετώ ιδιαίτερα την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Φιλοσοφία sensu lato, την Ετυμολογία και φιλοσοφία της Ελληνικής Γλώσσας, την Θεολογία, αλλά τη θεωρία της Κβαντομηχανικής, της Μορφοκλασματικής Γεωμετρίας (Fractals – Θεωρία του Χάους) και της θεωρίας της Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων.

Έχω υπηρετήσει στο Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας ως Επιθεωρητής του Υπουργείου και τώρα εργάζομαι ως Επιθεωρητής-Ελεγκτής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Επιπλέον έχω δίδαξει επί σειρά ετών στη δευτεροβάθμια ιδιωτική (κυρίως), αλλά και δημόσια μεταλυκειακή εκπαίδευση, καθώς και στη τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση (Συστηματική Βοτανική-Φαρμακευτικό Τμήμα ΕΚΠΑ), αλλά και στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Ν.Π.Δ.Δ. το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (Κλινική) «Φυτοθεραπεία»

Επικοινωνία