Select Page

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Δείτε τους Συνεργάτες μας

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΤΑΝΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ-ΦΥΤΟΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΟΣ

Ο Κώστας Αλτάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα, ευαισθητοποιήθηκε σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. Αυτή του η ευαισθησία τον οδήγησε στην κατεξοχήν επιστήμη που έχει σχέση με τη φύση: τη γεωπονία.
Έχει πτυχίο της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, αλλά και στη Γαλλία όπου εξειδικεύτηκε στη φυτοκοσμετολογία (παρασκευή καλλυντικών από φυσικά συστατικά) και στη χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αρχίζει τριετή αναζήτηση και έρευνα, προσπαθώντας να συνδυάσει τη σύγχρονη επιστήμη της κοσμετολογίας με τις παλιές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς.
Στο μεταξύ, από το 1997 αρχίζει συστηματικές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές (Star Cafe, Σαν στο σπίτι σας, Καλώς τους, Μέλι-γάλα, Μπορώ, κτλ) με θέματα την ομορφιά, αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητα μας. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά σχετικά με τη φυσική ζωή και διατροφή.

.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ

O Γιώργος ΄Ελληνας γεννήθηκε στην Αθηένου το 1969, οι γονέις του Βασίλης ΄Ελληνας και Αντρούλα ΄Ελληνα. Απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας με Bachelor και Master degree στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Phoenix University των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διεύθυνε την οικογενειακή επιχείρηση μαρμάρων για πολλά χρόνια.
Η αγάπη του για την φύση και τα βότανα από πολύ μικρή ηλικία τον ώθησε να σπουδάσει Βοτανολογία στο School of Natural Healing στην Αμερική. Ως Βοτανολόγος πια παράγει τα δικά βότανα και συλλέγει άγρια βότανα από την φύση δημιουργώντας φυσικά «φάρμακα» και θεραπευτικά μείγματα. Ασκεί συμβουλευτική και παραδίδει σεμινάρια και μαθήματα για την υγιεινή διατροφή, την πολύπλευρη των βοτάνων και την ολιστική θεραπευτική. Διοργανώνει συχνά περιπάτους στην φύση της Κύπρου για να μεταδώσει την αγάπη του για την φύση και τα βότανα στους άλλους.
Τα βότανα διατίθενται από το «Μαγαζάκι της Φύσης» που διατηρεί στο ορεινό χωριό της Λόφου στην επαρχία Λεμεσού, στο δικό του βιολογικό κατάστημα στην Λάρνακα (ΒΙΟΦΥΣΗ) και σε πολλά άλλα βιολογικά καταστήματα σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό. Διδάσκει Βοτανολογία σε διάφορες πόλεις της Κύπρου και οργανώνει εκδρομές εντός κ εκτός Κύπρου.
Αρθρογραφεί σε εφημερίδες περιοδικά και παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εβδομαδιαίες εκπομπές στο Κρατικό Κανάλι και σε άλλα κανάλια Παγκύπριας Εμβέλειας.

email: info@herbsaremyworld.com

ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΓΙΑΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Ο Ηλίας Μπούγιας είναι τεχνολόγος γεωπόνος. Εργάζεται με πάθος για τη γη που την λατρεύει. Μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους καλλιεργητές και φυτωριούχος , μέχρι που το 1993 ξεκίνησε τη δική του δυναμική πορεία στο χώρο των φυτών, ιδρύοντας την Κηποδομή.
Πάθος του η φωτογραφία της φύσης και η ανάπτυξη νέων τεχνικών , σύμφωνων με την αεικαλλιέργεια.

ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΥ
ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ

H herbalist Έλενα Πέτρου μαζί με τον σύζυγό της ξεκίνησαν από χόμπι τη μελέτη και καλλιέργεια βοτάνων. Η αγάπη της για την φύση και τον ευεργετικό φυτικό κόσμο, εξελίχθηκε σε πάθος και η δράση τη πλέον, είναι πολύπλευρη όσον αφορά τα Βότανα της Μεσογείου.Στο πανέμορφο χωριό Λόφου, στην ορεινή Λεμεσό, διατηρεί ένα όμορφο, παραδοσιακό κατάστημα στο οποίο διοργανώνει, ολόχρονα, σεμινάρια και ομιλίες για όλα όσα αφορούν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.
Σπούδασε βοτανολογία στο School of Natural Healing στην Αμερική.

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
BLOGGER-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Βοτανολογικά.

Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα σε γεύσεις και μεταφυτεύσεις ,που τελικά έγιναν οι μεγάλες μου εμπνεύσεις.
Κι ύστερα ήρθε η εκπαίδευση. Πεδίο λαμπρό. Το σποράκι πηγή ζωής, οι βοτανόκηποι, οι αναδασώσεις και η μεγάλη αγάπη: η περιβαλλοντική εκπαίδευση. Απ΄τα θρανία στα βουνά, απ΄τα βουνά στα χωράφια και μετά ώρες ατέλειωτες αναζήτησης. «Απ΄τον σπόρο στο φυτό», «τα φυτά στη λατρεία της εκκλησίας», «σχολικοί βοτανόκηποι»…

Η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Πρώτη απόπειρα ;
2009 : votanakaiaromatika.blogspot.gr.
H επιτυχία ανέλπιστη. Ο μετασχηματισμός δεν άργησε να έρθει.
2011: www.botanologika.gr
Ατέλειωτες ώρες μπροστά στη μοναξιά του πληκτρολόγιου.
Ήρθαν αρκετοί στην παρέα των βοτανολογικών. Μοιραστήκαμε χαρές , άγχος, ελπίδες, συγκρούσεις… Κάποιοι έμειναν. Κάποιοι πήραν κι έφυγαν.. Κάποιοι έγιναν οικογένεια.
Για δυο χρόνια μακριά απ΄το δημιούργημα.
Και τώρα ξανά μαζί. Με νέες ιδέες…με το ίδιο όμως πάθος .

Θελετε να γραψετε στο blog μασ ?

<

Αρχειο

Κατηγοριες

https://www.facebook.com/pg/HybridStudioDesign"> width="200" height="200" border="0" cellpadding="0" bordercolor="#ffffff" background="https://botanologika.gr/wp-content/uploads/2018/09/250x250.png">

Ημερολογιο

Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
<