Αρχική Στέλλα Λεοντιάδου

Στέλλα Λεοντιάδου

Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Είμαι ποιήτρια-συγγραφέας, απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων των Τ.Ε.Ι., κλπ κλπ 
Μετά την αναγραφή του τυπικού βιογραφικού, ξεκινά το βιογραφικό όπως το αισθάνομαι μέσα από την καθημερινότητά μου και αυτά που με κάνουν να νιώθω όμορφα, γαλήνια και να ταξιδεύω με το πνεύμα: εικαστικά, μουσική, χειροτεχνίες, αυτάρκεια, αισθητική, λαογραφία/αρχαίο πνεύμα, πεζοπορία στη φύση, υγιεινή διατροφή και μαγειρική, βοτανολογία/κηπουρική και έχοντας παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια και διαβάσει αρκετά, λάτρεψα τα βότανα και τις φυσικές παρασκευές. 

Ήδη από το σπίτι θυμάμαι τη γιαγιά μου να διαβάζει ένα βιβλίο για βότανα (το έχω ακόμη) και τη χρήση τους στις διάφορες παθήσεις και ασθένειες, έφτιαχνε τα ροφήματά της και τα …ματζούνια της και κατόπιν η μητέρα μου συνέχισε την παράδοση.

 Έχοντας αυτές τις εικόνες από μικρό παιδί, αγάπησα και εγώ σιγά σιγά τη φυσική περιποίηση και τα βότανα, μέχρι που τα λάτρεψα. Ο,τιδήποτε μας συμβαίνει, ένα κρυολόγημα, ένα πιάσιμο κλπ κοιτώ να το αντιμετωπίσω με φυσικό τρόπο, ροφήματα, βάμματα, κηραλοιφές, διατροφή κλπ 

Επειδή λατρεύω τη μαγειρική και τους πειραματισμούς, ενσωματώνω τα βότανα στις γεύσεις που φτιάχνω για την οικογένειά μου, μαγειρεμένες ή ωμοφαγικές, πειραματίζομαι και δημιουργώ νέες γεύσεις πρώτα στη φαντασία μου και καταλήγουν στην τελική τους μορφή να θρέψουν και να τέρψουν σώμα και πνεύμα. 

Σε αυτόν τον βοτανομαγειρικό κόσμο έχω σκοπό να σας μυήσω!