Αρχική ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Είμαι ο Αλέξανδρος Κλείτσας. Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα και κατάγομαι από τον Κονισκό, περιοχή των Μετεώρων. Μεγάλωσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη. Οι γονείς μου, εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, έχουν επιχείρηση  βιολογικών προϊόντων, που ξεκίνησε όχι τόσο για την επιχειρηματική δραστηριότητα, όσο για την ανάγκη τους να μεταδώσουν την έννοια της σωστής και υγιεινής διατροφής, η οποία είχε γίνει τρόπος ζωής στην οικογένεια από τότε που γεννήθηκα εγώ και λίγο μετά ο αδελφός μου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ατερμόνων συζητήσεων των γονιών μου με συναδέλφους τους και φίλους, για τη προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την διάδοση και εξάπλωση της βιολογικής γεωργίας, έγινα με το πέρασμα του χρόνου ένθερμος υποστηριχτής της οικολογίας. Αυτό βοήθησε στο να βλέπω το κάθε τι που γεννά η γη, όχι απλά με το έκθαμβο βλέμμα για τη σοφία της φύσης, όσο για τη μύησή μου στα μυστικά της. Έτσι, κάθε φορά που επισκεπτόμασταν, συνήθως αρχές καλοκαιριού, το πατρικό του πατέρα στον Κονισκό, έβρισκα το δικό μου παράδεισο. Ένα κατακίτρινο χαλί από ανθισμένα βάλσαμα, ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκριζε κανείς, όταν πλησίαζε στο χωριό και αντίκρυ τους θεόρατους βράχους των Μετεώρων.
Τα ερεθίσματα μου καθώς και η σαφής τοποθέτησή μου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με οδήγησαν, τελειώνοντας το λύκειο, να ακολουθήσω σπουδές Γεωπονίας και ειδικά Βιολογικής Γεωργίας στο ΑΤΕΙ Κεφαλλονιάς.
Στο τελευταίο έτος σπουδών μου, αρχές του 2006, είχα τη χαρά ως προσκεκλημένος του συλλόγου βιολογικών προϊόντων, να παρακολουθήσω στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, συζήτηση με θέμα τα γενετικά τροποποιημένα (μεταλλαγμένα) και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον. Αυτή μου η εμπειρία, με έκανε ακόμη πιο ένθερμο οπαδό της βιολογικής γεωργίας. Το καλοκαίρι του 2013 και μετά από πολύκαιρη ενασχόλησή μου με την οικογενειακή μας επιχείρηση, επέστρεψα στο χωριό, στον πανέμορφο Κονισκό και έστησα με πολύ αγάπη και μεράκι, τη δική μου, επιστημονική πλέον μονάδα μεταποίησης του βάλσαμου, με όλες τις προδιαγραφές ελέγχων και πιστοποιήσεων, προκειμένου το προϊόν να έχει τα αποτελέσματα που πρέπει, αλλά και την ασφάλεια και την εγγύηση ποιότητας. Όσο απλό κι αν φαίνεται, απαιτείται γνώση, για να μπορέσει η υπερικίνη ( η βασική ουσία του βάλσαμου), να δώσει στο μέγιστο όλες της τις ιδιότητες.
Έχω σαν αρχή μου, πως ¨ό,τι βάλεις, θα βγάλεις¨. Αυτό είναι που έκανε και τα προϊόντα μου, αναγνωρίσιμα και αναντικατάστατα, σε όσους τα χρησιμοποίησαν, έως σήμερα. Σε αυτά τα προϊόντα έδωσα το όνομα της Θεάς της γεωργίας ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨.