Home ΒΟΤΑΝΑ Χειμωνιάτικες λοιμώξεις

Χειμωνιάτικες λοιμώξεις

5
0

Κείμενο και φωτογραφίες Δημήτρης Καλλιμάνης


Η κακοκαιρία είναι μια ευκαιρία υπέροχης ασκητικής για το σώμα μας, αν κάνουμε τη σωστή χρήση φυσικών προϊόντων και βίο-συντονίσουμε με την ισχύ τους τη συμπεριφορά του οργανισμού μας.
Τα πάντα στα καιρικά φαινόμενα είναι θέμα βίο-συντονισμού και αυτόματης ανταπάντησης σε κάθε αντιξοότητα. Έτσι μόνο θα ολοκληρώσουμε μια επιτυχημένη ασκητική πορεία, μια προσευχή του σώματος προς την αληθινή μας φύση. Πυρετός, κρύωμα, πόνος στις αρθρώσεις, ιώσεις είναι ορισμένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά επίθεσης στο σώμα μας.
Χρειαζόμαστε και έναν εξειδικευμένο μα και έναν ολιστικό βίο-συντονισμό, ώστε να αντιτάξουμε δυνάμεις.
Σε τι η φύση βοηθά;
Γνώση του φυσικού γίγνεσθαι, όσο αυτό είναι εφικτό και ουσιαστική χρήση των φυσικών προϊόντων.
Η ενέργεια μας θα ρυθμιστεί από την ευρυθμία του οργανισμού μας.
Η ανάσα μας πρέπει να είναι απόλυτα ελεύθερη. Κανένας βήχας, καμία ενόχληση δεν πρέπει να ενοχλεί τον ελεύθερο βίο-συντονισμό μας. 

Το θυμάρι είναι το ισχυρότερο αντιβηχικό της φύσης, απελευθερώνει την αναπνοή κι έχει πανίσχυρη αντιβιοτική δράση, ιδίως αν συνδυαστεί με ρίγανη. Ο συνδυασμός τους σε εσωτερική λήψη έχει πανίσχυρη αντισηπτική, αντί-μικροβιακή, θερμαντική και αντιπυρετική δράση. Μπορούμε να το λάβουμε σε μορφή εγχύματος, 2-3 την ημέρα, ή σταγόνων βάμματος, 25+25, αραιωμένες σε ένα κρασοπότηρο νερό, 3 φορές την ημέρα. Παράλληλα, αν θέλουμε διεύρυνση της δράσης, μπορούμε να βάλουμε 8+8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου-μέντας σε συσκευή αρωματοθεραπείας. Θα βοηθήσει πολύ στην απελευθέρωση της αναπνοής και την αμεσότερη βίωση του βίο-συντονισμού μας. 
Αν αισθανόμαστε βαριά την ατμόσφαιρα, αρνητικά φορτισμένη, μπορούμε να διαμορφώσουμε το μείγμα μας ως εξής: 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (Eucalyptus globulus) -4 μέντας (Mentha pipperita)-4 κυπαρίσσι (Cupressus sempervirens)-4 κέδρος (Juniperus communis). 
Υπάρχει περίπτωση να βιώνουμε μια κατάσταση άγχους, έντονου στρες που μας καταδιώκει και κατατροπώνει τις άμυνες μας με αποτέλεσμα να ασθενούμε ευκολότερα. Μπορούμε να χτυπήσουμε το πρόβλημα σε δύο άξονες: και στην ασθένεια/αδυναμία/λοίμωξη στην οποία είμαστε πιο ευάλωτοι, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι, κάνοντας συνδυασμό τίλιου και λεβάντας εσωτερικά. Το τίλιο είναι ισχυρό θερμαντικό, αντιπυρετικό, και προκαλεί μια πολύ ευχάριστη, έντονη, μακρά και βαθιά ηρεμία, ιδίως όταν φτιάξουμε πυκνό διάλυμα ή πολύ καλής ποιότητας βάμμα. Σε συνδυασμό με λεβάντα χαρίζει έναν πολύ ήρεμο, όμορφο και απροβλημάτιστο ύπνο. Βοηθά στην πτώση του πυρετού και κατευνάζει τους πόνους της γρίπης. Σε περιπτώσεις πολύ έντονης φόρτισης μπορούμε να προσθέσουμε στο έγχυμα μας και 1/2 σφηνάκι βάμματος τίλιου+1 σταγονόμετρο πολύ καλής ποιότητας βάμμα πρόπολης. Μια κ.σ. μέλι δρυός ή καστανιάς θα βοηθήσει πολύ, όπως και 1-2 κ.σ. γύρη προερχόμενη κυρίως από λαδανιές. 
Μια άλλη πολύ ασφαλής και αποτελεσματική οδός αντιμετώπισης είναι με το θαυματουργό φασκόμηλο και το εξίσου εξαιρετικά πολύτιμο δεντρολίβανο και φλοιό φτελιάς (Ulmus fulva, καραγατς). Αρχικά φτιάχνουμε το αφέψημα του φλοιού και πριν σουρώσουμε, προσθέτουμε το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο χωρίς να διακόψουμε τη θέρμανση. 2 λεπτά προτού ολοκληρωθεί η παρασκευή μας προσθέτουμε 1 σφηνάκι πολύ καλής ποιότητας τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (αν περιέχει μαστίχα δεν μας πειράζει) και στα 2 λεπτά διακόπτουμε τη θέρμανση. Σουρώνουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ. πολύ καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι. Το πίνουμε ζεστό. Είναι αντιπυρετικό, αντί-μικροβιακό, ενισχυτικό της άμυνας του οργανισμού, θερμαντικό. 


Για να καθαρίσουμε παράλληλα το χώρο μας και ενεργειακά, μα και για καλύτερη ποιότητα αναπνοής βάζουμε στη συσκευή αρωματοθεραπείας τα εξής αιθέρια έλαια: 4 σταγόνες ρίγανης-4 σταγόνες φασκόμηλο-4 τριαντάφυλλο-4 πεύκο-4 κυπαρίσσι. 
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που πολλοί υποστηρίζουν. Λένε ότι τα χόρτα δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρύου, δεν βοηθούν στην άμυνα μας. Ψέμα. Βοήθεια δεν είναι μόνον οι βαριές, λιπαρές τροφές, οι υδατάνθρακες και η άφθονη ζωική πρωτεϊνη. Βοηθούν κι αυτά πάντα με μέτρο κι όχι πάντα όλα. Τα χόρτα, όμως, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, σε καθαρισμό του ήπατος και των άλλων ζωτικών οργάνων κι έτσι, έχοντας καθαρά και ισχυρά στελέχη, όλο το σύστημα του οργανισμού μας λειτουργεί πολύ καλύτερα και με πολύ αυξημένες αντοχές.


Δημήτρης Καλλιμάνης
Πρωτότυπο άρθρο αποκλειστικά για τα Βοτανολογικά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here