Αρχική Όλα τα άρθρα Πόσο Σε Αρρωσταίνει Το Σπίτι Σου;

Πόσο Σε Αρρωσταίνει Το Σπίτι Σου;

955
0

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα κάνουν δεύτερη σκέψη πάνω σε αυτό, αλλά ίσως το περιβάλλον στο σπίτι σας να σας κάνει άρρωστο. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την ασφάλεια του σπιτιού σας.

 
 Τα συνθετικά προϊόντα οικιακής χρήσης περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που αντιδρούν με το όζον από τον αέρα, δημιουργώντας τοξίνες, όπως η φορμαλδεΰδη. Στο εσωτερικό των σπιτιών περιέχονται περίπου δύο έως πέντε φορές περισσότεροι κοινοί χημικοί ρύποι σε σχέση με περιοχές έξω από τα σπίτια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. 
 
 Λαμβάνοντας υπόψη πως οι άνθρωποι ξοδεύουν περίπου το 90 τοις εκατό του χρόνου τους στο εσωτερικό, η πυκνότερη συγκέντρωση των χημικών ουσιών είναι σημαντική. Οι ρύποι εσωτερικών χώρων μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, νευρολογικά προβλήματα και ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο αναπνευστικής νόσου. 
 
 Τα φυσικά προϊόντα καθαρισμού είναι, ως εκ τούτου καλύτερα για την υγεία. Χρησιμοποιώντας τα πράσινα προϊόντα καθαρισμού είναι επίσης καλύτερη επιλογή και για το περιβάλλον. 
 
 Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο πιθανές πηγές των επικίνδυνων τοξινών.
 
 Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός 
 
Ο χειρότερος ένοχος στο σπίτι είναι η φορμαλδεΰδη. Κατατάσσεται ως γνωστό καρκινογόνο για τον άνθρωπο από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο. Είναι μια άχρωμη και εύφλεκτη χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε οικοδομικά υλικά, έπιπλα, χαλιά και πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης. 
Εφόσον αυτό το τοξικό αέριο μπορεί να επιπλέει γύρω στο σπίτι σας, προσπαθήστε να κρατήσετε το σπίτι σας καλά αεριζόμενο, ιδιαίτερα τη νύχτα. 
Ζωντανά, πράσινα φυτά θα βοηθήσουν στην οξυγόνωση του σπιτιού σας και θα απορροφήσουν πολλές από τις τοξίνες. 
 
 Προϊόντα καθαρισμού 
 
Το μέσο νοικοκυριό περιέχει πάνω από τρία γαλόνια τοξικών καθαριστικών. Οι πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες είναι γλυκόλες βασισμένες στο αιθυλένιο, που χρησιμοποιούνται σε καθαριστικά δαπέδων, χρώματα, πλαστικά και σε συνθετικές ίνες. 
Σύμφωνα με την EPA, αυτός υδατοδιαλυτός διαλύτης ταξινομείται ως επικίνδυνος ρύπος. 
Προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν χλωρίνη (καθαριστικά δαπέδου, υγρό πλυντηρίου πιάτων ,απορρυπαντικά ρούχων, καθαριστικά μπάνιου) και παρόμοια απολυμαντικά μπορούν να προκαλέσουν αντίδραση και να δημιουργήσουν πτητικές χλωριωμένες ενώσεις. 
 Μια ευρωπαϊκή μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι η εισπνοή αυτών των ενώσεων με βάση το χλώριο μπορεί να “αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.”

Η εξάλειψη των τοξικών προϊόντων καθαρισμού μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η αγορά “πράσινων” και μη-τοξικών προϊόντων στη βιολογική αγορά.

 Για τους πιο τολμηρούς καθαριστές, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας. Το ξύδι και το νερό είναι ένα φοβερό απολυμαντικό και κατά των λιπών. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με γαρυφαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρίψετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας. 
 
 Ξηρά χημικά καθαρισμού 
 
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι εκείνη η διακριτή μυρωδιά στα ρούχα σας, όταν τα παίρνετε τυλιγμένο σε πλαστικό από τα καθαριστήρια; Εκείνη η χημική μυρωδιά είναι το PERC ή percloroethylene. Το PERC διασπάται σε διάφορα παραπροϊόντα, όπως τετραχλωράνθρακα, ένα γνωστό καρκινογόνο του ήπατος.

Επίσης, συμβατικά προϊόντα πλυντηρίου ρούχων συχνά περιέχουν χημικές ουσίες με αρνητικές συνέπειες για την υγεία που περιλαμβάνουν από δερματικούς ερεθισμούς , ενοχλήσεις στο λαιμό μέχρι και καρκινογένεση. Στην πραγματικότητα, το δωμάτιο πλυντηρίου μπορεί να είναι μία από τις πιο τοξικές περιοχές στο σπίτι σας.

 
 Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι αεραγωγοί του στεγνωτηρίου μπορούν να εκπέμπουν περισσότερο από 25 πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), όταν χρησιμοποιούνται αρωματικά απορρυπαντικά και φύλλα στεγνωτηρίου, εκπέμπονται επτά πτητικές οργανικές ενώσεις που ταξινομούνται ως επικίνδυνοι ατμοσφαιρικοί ρύποι. 
 
 Καθαριστικά σπρέι 
 
Μέχρι πρόσφατα, οι άνθρωποι που βίωναν αναπνευστικά προβλήματα από την οικιακή χρήση των καθαριστικών σπρέι δεν είχαν στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους για τα θέματα δύσπνοιας ή συριγμού. Αυτό έχει πλέον αλλάξει. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα καθαρισμού όλη μέρα, κάθε μέρα έχει συνδεθεί με μια σειρά από ασθένειες. Τώρα τα αποτελέσματα μιας νέας επιδημιολογικής μελέτης παρουσιάζουν μια συσχέτιση μεταξύ ασθενειών και καθαριστικού σπρέι τζαμιών.

Αυτή η ευρωπαϊκή μελέτη παρακολούθησε 3.500 άτομα που δεν είχαν ιστορικό συμπτωμάτων άσθματος.

Μετά από κατά μέσο όρο εννέα χρόνια, καθόρισαν και συνυπολόγισαν τη συχνότητα χρήσης προϊόντος καθαρισμού σε κάθε άτομο με την τρέχουσα υγεία του ή της. 
 Χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό σπρέι μόνο μία φορά την εβδομάδα αύξησε τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος σχεδόν κατά 50%. Μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούσαν σπρέι πιο συχνά, τέσσερις φορές την εβδομάδα, ο κίνδυνος άσθματος σχεδόν διπλασιάστηκε. Η ισχυρότερη επίδραση παρατηρήθηκε από τη χρήση καθαριστικών τζαμιού, αποσμητικών χώρου και καθαριστικών επίπλων. 
Παρόλο που οι γυναίκες βρέθηκαν να είναι ευάλωτες στην ανάπτυξη αυτής της αναπνευστικής διαταραχής, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είχαν μια ακόμα υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης άσθματος κατά τη χρήση καθαριστικών σπρέι.
 
 Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ο Jan-Paul Zock του Κέντρου Ερευνών στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία στο Δημοτικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας στη Βαρκελώνη, Ισπανία, εκτιμά ότι η έκθεση στις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση περιπτώσεων άσθματος σε 1 στους 7 ανθρώπους. 
 
 Αφού κάνετε τη δική σας έρευνα για ασφαλής τρόπους καθαρισμού του σπιτιού σας, και αναθεωρήσετε τη σημαντικότητα χρήσης οικολογικών προϊόντων σας συνιστώ να ελέγξετε ΕΔΩ 
 
 ΡΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών Υγείας – Ομορφιάς

Προηγούμενο άρθροΕναλλακτικό Lifting χωρίς ενέσεις!
Επόμενο άρθροΑναγνωρίστε το καλό στη ζωή σας και καλωσορίστε το.