Θέλετε φθηνό και άφθονο κολαγόνο; Σεντέλλα!
Θέλετε φθηνό και άφθονο κολαγόνο; Σεντέλλα!

Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της Σεντέλα στην ενίσχυση του κολαγόνου. 

Γεγονός τέλειο για εμάς τις γυναίκες που αν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με την ομορφιά μας καθώς μεγαλώνουμε, διαπιστώνουμε ολοένα και περισσότερο ότι πρέπει να ξοδέψουμε μια περιουσία γεγονός τελικά αποθαρυντικό για πολλές γυναίκες που έχουν πλήστες άλλες υποχρεώσεις οι οποίες τελικά μπαίνουν σε προτεραιότητα. 

Με την σεντέλλα όμως δεν συμβαίνει το ίδο. Η σεντέλλα (gotu cola) δρα αποτελεσματικά στην ενίσχυση του κολλαγόνου που ευθύνεται για την διατήρηση της νεότητας αλλά δρα εξίσου ενισχυτικά και στους άλλους συνδετικούς ιστούς του δέρματος. 

Ο δόκτορ Τζέιμς Ντιούκ στο βιβλίο του “Φυσική Αντιγύρανση ” απο τις εκδόσεις Ψύχαλου, προτείνει να αγοράσουμε ένα εκχύλισμα που να περιέχει 40% ασιατικοσίδη (asiaticosides) και με αυτό να κάνουμε μασάζ στο δέρμα μας. Η Σεντέλα μπορεί για ακόμη πιο ενισχυμένα και θεαματικότερα αποτελέσματα να συνδιαστεί μαζί με μια μαλακτική βάση όπως είναι το μουρουνέλαιο, το βούτυρο κακάο ή το ελαιόλαδο όμως το τελευταίο είναι δύσκολα αποροφήσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Σήμερα πλέον που τα καταστήματα υγιεινής διατροφής είναι πλήρως οργανωμένα και ενημερωμένα μπορείτε να πάρετε ιδέες και προτάσεις απο τους ίδιους τους επιχειρηματίες των καταστημάτων που συνήθως είναι ειδικοί στην διατροφή και στην βοτανολογία.

Το κολλαγόνο βρίσκεται σε αφθονία μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι παρόν στον ουλώδη ιστό, και είναι το τελικό προϊόν όταν ο ιστός θεραπεύεται μέσω επισκευής. Βρίσκεται στους τένοντες,στο δέρμα, στα αρτηριακά τοιχώματα, στο ενδομύιο των μυοϊνιδίων, στον ινώδη χόνδρο και στο οργανικό μέρος των οστών και δοντιών. Το κολλαγόνο είναι ένα σύνολο φυσικών πρωτεϊνών. 

Στη φύση, βρίσκεται αποκλειστικά στα φυτά και τα ζώα, ιδιαίτερα στη σάρκα, τους συνδετικούς ιστούς, και στην κερατίνη των θηλαστικών. Είναι το βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού, και βρίσκεται σε αφθονίακαθώς αποτελεί το 25% με 35% των πρωτεϊνών ολόκληρου του σώματος.

Η ασιατική Σεντέλλα είναι γνωστό ότι βελτιώνει το κυκλοφορικό (ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει κυτταρίτιδα), δυναμώνει το δέρμα και τονώνει τον συνδετικό ιστό.Είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, την ανανέωση της επιδερμίδας και των ραγάδων.

 Η ασιατική Σεντέλλα βοηθάει επίσης στην επούλωση των πληγών και προκαλεί μία αξιοσημείωτη μείωσηστην φλεγμονώδη αντίδραση και παραγωγή των μυοϊνοβλαστών.

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...