Αρχική TIPS Πως να διαβάσετε τον καφέ

Πως να διαβάσετε τον καφέ

232
0

Διαλέγετε μια κούπα με φαρδύ στόμιο και αφού πιείτε τον καφέ σας, ανακατεύετε καλά το κατακάθι μαζί με ελάχιστο νερό που έχετε αφήσει ώστε να καλύψει τις εσωτερικές επιφάνειες του φλιτζανιού και το γυρίζετε πάνω σε μια οποιαδήποτε επιφάνεια (συνήθως χαρτοπετσέτα).

 Η παράδοση θέλει την ώρα που το ανακατεύουμε να λέμε: ευλογημένο να είναι.
Περιμένετε για 10-15 λεπτά πάνω από την αναποδογυρισμένη κούπα, ενώ ταυτόχρονα μελετάτε αυτό που σας ενδιαφέρει να μάθετε! Αν δεν μελετήσετε το φλιτζάνι, θα σας βγουν μπερδεμένα και ασαφή σχήματα. Επίσης, μην διαβάσετε το φλιτζάνι ενός ατόμου όταν είναι ταραγμένο: για να φανερωθούν τα σχήματα, πρέπει να είναι ευδιάθετος και ήρεμος ο ενδιαφερόμενος.

Μη βιαστείτε να σηκώσετε και να διαβάσετε το αναποδογυρισμένο φλιτζάνι! Περιμένετε πρώτα να στεγνώσουν τα ”δάκρυα”, οι σταγόνες δηλαδή που βγαίνουν από το κατακάθι. Θεωρείται γρουσουζιά να διαβάσεις το φλιτζάνι όσο είναι υγρό. Μην αφήσετε τις ελάχιστες σταγόνες να αλλάξουν τα ήδη σχηματισμένα σύμβολα. Φυσήξτε μέσα ώστε να στεγνώσει ικανοποιητικά.
Αν το φλιτζάνι κάνει παραπάνω από μισή ώρα να στεγνώσει, λένε ότι αυτό σημαίνει δάκρυα για τον ενδιαφερόμενο.

Εκείνος που θα «διαβάσει» τον καφέ, μπορεί να αγγίξει με το δάχτυλο του τον πάτο του φλιτζανιού και να πει: «Να σου ειπωθεί το μέλλον όπως είναι αποτυπωμένο»

Στον πάτο του φλιτζανιού είναι το μακρύ μέλλον, τρεις μήνες ή περισσότερο. Επίσης ο πάτος συμβολίζει την καρδιά του ενδιαφερόμενου.
Όσο πλησιάζουμε προς τα χείλη του φλιτζανιού βλέπουμε το άμεσο μέλλον.

Δεξιά από την λαβή (χερούλι) του φλιτζανιού είναι όσα αφορούν την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα του ενδιαφερόμενου. Από αριστερά, έχουμε την επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Ακριβώς μπροστά στο χερούλι αλλά και ακριβώς απέναντι, είναι τα ζητήματα που απασχολούν πιο έντονα τον ενδιαφερόμενο.

Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τα αόριστα σχήματα. Χρησιμοποιούμε μόνο τα ευδιάκριτα σχήματα, ανεξάρτητα από το αν σχηματίζονται από το σκούρο κατακάθι ή το λευκό φόντο του φλιτζανιού. Ακόμη δεν φτιάχνουμε μορφές με τη φαντασία μας, αλλά ερμηνεύουμε αυστηρά μόνο ότι έχει αποτυπωθεί στο φλιτζάνι.

Οι προβλέψεις της καφεμαντείας δεν είναι μακροχρόνιες. Συνήθως αναφέρονται σε γεγονότα των επόμενων πέντε μηνών.

Δεν λέμε «ευχαριστώ» στο τέλος σε αυτόν που μας «διάβασε» τον καφέ, γιατί έτσι θεωρείται ότι ανατρέπεται η πρόβλεψη και τελικά δεν θα βγει.

Μια σύντομη μέθοδος καφεμαντείας, είναι η εξής: Ρωτάμε νοερά αν θα γίνει αυτό που μας απασχολεί και κοιτάζουμε το φλιτζάνι. Εάν ξεχωρίζει καθαρά ένα σχήμα που θεωρείται ότι συσχετίζεται με αυτό που ρωτάμε, τότε θα γίνει. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δεν υπάρχει κατάλληλο καλοσχηματισμένο σχήμα, τότε δεν θα γίνει.

Προηγούμενο άρθροΟι γραμμές στο φλυτζάνι
Επόμενο άρθροΓεωμετρικά σχήματα στον καφέ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here