Αρχική TIPS Ξεχωρίστε το φυσικό ρύζι από την απομίμηση που περιέχει πλαστικό

Ξεχωρίστε το φυσικό ρύζι από την απομίμηση που περιέχει πλαστικό

365
0

Η Κίνα παράγει πάνω από 200 τόνους ρυζιού κάθε χρόνο και γι’ αυτό θεωρείται ως η μεγαλύτερη παραγωγός ρυζιού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Times της Κορέας ανέφεραν πρόσφατα μια μελέτη η οποία απέδειξε ότι το κινέζικο ρύζι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη γενική υγεία μας, γιατί είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Στην πραγματικότητα, οι Κινέζοι παραγωγοί πωλούν τεχνητό ρύζι που είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και άμυλο πατάτας, στο οποίο τελικά προστίθεται, επίσης τεχνητά, και άρωμα ρυζιού. Δυστυχώς, μετά από πολλές έρευνες, έχει ανακαλυφθεί ότι αυτό το τεχνητό κινέζικο ρύζι περιέχει ποσότητα πλαστικού ίση με μία πλαστική σακούλα.

Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε την απομίμηση ρυζιού, αφού αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές:

Δοκιμή με γουδί και γουδοχέρι

Πρώτα απ ‘όλα, πάρτε αρκετούς κόκκους ρυζιού και συντρίψτε τους. Μετά από αυτό, παρατηρήστε το ρύζι σας. Εάν αρχίζει να σχηματίζει μία λεπτή λευκή σκόνη, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσικό. Από την άλλη πλευρά, εάν παρατηρήσετε ένα κίτρινο λεκέ, αυτό σημαίνει ότι είναι τεχνητό ρύζι.

Η δοκιμή με τη φωτιά

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε φωτιά σε μερικούς κόκκους ρυζιού. Αν καούν, αυτό σημαίνει ότι το ρύζι είναι ψεύτικο.

Η δοκιμή με το νερό

Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ρύζι σε ένα ποτήρι νερό, και αν πέσει στον πυθμένα του ποτηριού, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσικό.

Η δοκιμή με τη μούχλα

Μαγειρέψτε μία χούφτα ρύζι σε νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ρύζι σε ένα πλαστικό δοχείο και αφήστε το σε ένα ηλιόλουστο σημείο για μια-δυο μέρες. Εάν είναι φυσικό το ρύζι σας, θα μουχλιάσει, οπότε εάν δεν μουχλιάσει, θα σημαίνει ότι είναι ψεύτικο.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε το ρύζι και δεν ξέρετε αν είναι φυσικό ή ψεύτικο, απλά δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές και ανακαλύψτε την αλήθεια μέσα σε λίγα λεπτά (εκτός από την τελευταία που αργεί).

Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com

Προηγούμενο άρθροΠώς να δώσετε παράταση ζωής στα λουλούδια του βάζου σας
Επόμενο άρθροΠώς να διατηρήσετε το αλεξανδρινό όλο τον χρόνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here