Αρχική ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ Το βότανο που καταπολεμά τον πονοκέφαλο

Το βότανο που καταπολεμά τον πονοκέφαλο

300
0

Αν παίρνετε συχνά παυσίπονα για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο, σίγουρα δεν είστε ο μόνος. Δεν θα ήταν καλύτερο, όμως , να σταματήσετε τον πονοκέφαλο δίχως να καταφύγετε στα παυσίπονα; 

Έκπληξη αποτελεί η ανακάλυψη ενός φυσικού φαρμάκου για τις κοινές κεφαλαλγίες, το οποίο όμως δεν θα το βρείτε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ούτε στα φαρμακεία. Το πρωτοποριακό αναλγητικό φάρμακο έγινε γνωστό πρώτα στην Γερμανία, όπου οι ερευνητές έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του στην ανακούφιση από τις συνήθεις κεφαλαλγίες λόγω στρες, από τις οποίες υποφέρουμε συχνά όλοι μας.

Οι κεφαλαλγίες δεν προέρχονται από το εσωτερικό του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος δεν αισθάνεται πόνο, αφού δεν διαθέτει αισθητήρια νεύρα. Οι κεφαλαλγίες στην πραγματικότητα προέρχονται από τη διάταση των εξωτερικών στρωμάτων του εγκεφάλου, από το κρανίο, τα αιμοφόρα αγγεία και τους μυς του. Ο πόνος μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το κεφάλι ή στο πίσω μέρος του λαιμού, στο μέτωπο ή στην μια πλευρά του κεφαλιού και μπορεί να είναι ήπιος ή δυνατός, οξύς ή να κουδουνίζει όλο το κεφάλι. Οι συνήθεις κεφαλαλγίες , προκαλούνται από διάταξη και σύσφιξη του προσώπου, του λαιμού και του κρανίου, συχνά λόγω στρες.

Αφού οι κεφαλαλγίες προέρχονται από την εξωτερική επιφάνεια του κεφαλιού, η εφαρμογή κάποιας καταπραϋντικής ουσίας στην εξωτερική επιφάνεια του κεφαλιού μπορεί να είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση από τον πόνο;

Θα μπορούσε αυτή η ουσία να είναι το έλαιο μέντας ή μινθέλαιο;

Μπορεί η ιδέα να φαίνεται τραβηγμένη, ωστόσο η μέντα είναι ένα πανάρχαιο φάρμακο γνωστό για τις καταπραϋντικές ιδιότητες του. Οι έρευνες που έγιναν στην Γερμανία έδειξαν ότι η επάλειψη και η ήπια εντριβή ελαίου μέντας στο μέτωπο μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο εξίσου αποτελεσματικά, όπως αν παίρνατε ένα ισχυρό παυσίπονο.

Τα φύλλα και τα άνθη του κοινού φυτού της μέντας περιέχουν ένα πτητικό έλαιο που σε ποσοστό 50 έως 75% είναι καθαρή μενθόλη. Η μενθόλη έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους λείους μυς. Η μέντα λοιπόν μειώνει τον πονοκέφαλο χαλαρώνοντας τους περικρανιακούς μυς, δηλαδή τους μυς που καλύπτουν το κρανίο.

Προμηθευτείτε  έλαιο μέντας και αναμίξτε το με καθαρή αλκοόλη (οινόπνευμα). Μόλις αισθανθείτε τα πρώτα σημάδια της κεφαλαλγίας τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα ελαίου μέντας σε όλο το μέτωπο Αν υποφέρετε από πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού χρησιμοποιήστε το και στο σβέρκο σας. Απλώστε τόση ποσότητα ώστε να υγρανθεί όλη η περιοχή.

Πηγή:<< Τα βότανα είναι θαυματουργά>> Jean Carper

Προηγούμενο άρθροΛικέρ Μαστίχας
Επόμενο άρθροΠως το εστραγκόν μπορεί να ανακουφίσει τα πόδια σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here