Αρχική ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Φτάχνω πρωτομαγιάτικο στεφάνι με δυο κρεμάστρες!

Φτάχνω πρωτομαγιάτικο στεφάνι με δυο κρεμάστρες!

364
0

Άλλη μία Πρωτομαγιά καταφτάνει και δεν πρέπει να ξεχάσεις την πιο «λουλουδάτη» υποχρέωσή σου. Το έθιμο θέλει να κρεμάμε στις εξώπορτες ή τα μπαλκόνια μας το πρωτομαγιάτικο στεφάνι και να γεμίζουμε τις ζωές μας με άνθη. 

Το Πρωτομαγιάτικο άνθινο στεφάνι είναι ένα μοναδικό έθιμο που αφενός μας συνδέει με την αρχαιοελληνική παράδοση του εορτασμού για την έλευση της Άνοιξης, αφετέρου μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία για μια μεγάλη και εποικοδομητική βόλτα στη φύση. 

Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με κατασκευές, είναι εύκολο να φτιάξει μια πανέμορφη σύνθεση για να στολίσει το μπαλκόνι του σπιτιού του και να τηρήσει την παράδοση, καθώς αυτό που θα κλέψει τις εντυπώσεις είναι τα υπέροχα πραγματικά λουλούδια και φυτά που υπάρχουν στην ελληνική φύση. 

Συνήθως το πρόβλημα εντοπίζεται στην αρχική κατασκευή του στεφανιού το οποίο και θα αποτελέσει τη βάση του.
Ας δούμε έναν απλό και ανέξοδο τρόπο λοιπόν: 

Το στεφάνι κατασκευάζεται από δύο συρμάτινες κρεμάστρες (σαν αυτές που μας δίνουν τα καθαριστήρια) και λουλουδάκια του αγρού. 

                                     Η διαδικασία 

Τεντώνουμε τις δύο κρεμάστρες κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίζουν δύο κύκλους. Το άγκιστρο στο πάνω μέρος θα χρησιμεύσει σαν κρέμασμα για το στεφάνι. 

*

 Ενώνουμε τις κρεμάστρες σε όλη τους την περιφέρεια με χαρτοταινία καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο και το σύρμα. Ακολούθως πλέκουμε το φυτό που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση π.χ. κλαδί ελιάς, κισσό, δάφνη κλπ. Απλά επιλέξτε ένα φυτό που έχει «ελαστικότητα» . Στη συνέχεια αρχίζουμε να δένουμε με κλωστή τα λουλούδια με τον τρόπο που φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο (φροντίζουμε τα λουλούδια να έχουν σχετικά μακρύ κοτσάνι).

*

 Καλύπτουμε το άγκιστρο με έναν ωραίο φιόγκο ή ένα μεγάλο λουλούδι και είναι έτοιμο να το κρεμάσουμε! 

*

                                           Εργαλεία 

 Ένα κουβάρι σπάγκο φυσικού χρώματος. Ένα μικρό κλαδευτήρι. Ένα ψαλίδι. Μια χαρτοταινία. Ένα ζευγάρι προστατευτικά γάντια (αν τα χέρια σας είναι ευαίσθητα). 

                                         Λουλούδια 

Κόβουμε λουλούδια κάθε λογής και κάθε χρώματος… άγρια, ήμερα, μικρά μεγάλα και διάφορες πρασινάδες… όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Φέτος ας χρησιμοποιήσουμε μόνο λίγα ήμερα, π.χ τριαντάφυλλα και πασχαλιές, πολλά αγριολούλουδα και πολλά ανθισμένα βότανα. 

Λαμβάνουμε υπόψη μας ότι αυτή η μέθοδος χρειάζεται περισσότερα λουλούδια απ’ ό,τι φανταζόμαστε γιατί θα μπουν πολύ πυκνά. 

 Αν τα κόψουμε από την προηγουμένη, τα βάζουμε σε νερό να διανυκτερεύσουν στο μπαλκόνι ή την αυλή.
 Αν τα κόψουμε από τον κήπο του γείτονα, απλά φροντίζουμε να μη μας δει. 


Η πρότασή μας; Βότανα  Καλή επιτυχία!!!! 

* Tα σχέδια είναι από :
  www.save-on-crafts.com

Προηγούμενο άρθροΤριγωνέλλα: το άγνωστο βότανο
Επόμενο άρθροΦτιάχνω πουγκάκια με λεβάντα και μπαχαρικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here