Αρχική Όλα τα άρθρα Φαρμακευτικό κρασί με καρπούς ζαμπούκου.

Φαρμακευτικό κρασί με καρπούς ζαμπούκου.

411
0


Καλοί μου φίλοι καλημέρα.

Στο τέλος του καλοκαιριού παρέλαβα το βιβλίο του κου Καλλιμάνη και μου κίνησε το ενδιαφέρον το κεφάλαιο των Θεραπευτικών-Φαρμακευτικών Οίνων.. 

Έτσι μιας και η εποχή ήταν κατάλληλη και ο Σαμπούκος μου στο χωριό είχε άφθονη παραγωγή μαύρων καρπών αποφάσισα να πειραματιστώ στην παρασκευή ενός τέτοιου οίνου.. 


Καρποί από τον Σαμπούκο μου.Σε 1,5 κιλό κόκκινου κρασιού μπήκαν 500 γραμμάρια φρέσκων καρπών ζαμπούκου,   σιγόβρασε για 20λεπτα περίπου και μετά το στράγγισμα τα έβαλα σε ένα βάζο μαζί με 4 κ. σ μέλι από έλατο, 3 κλαδάκια δενδρολίβανο, 5-6 φυλλαράκια φασκόμηλο , 2 κ.σ θυμάρι και 3 κεδροκούκουτσα ..
Σχεδόν το «ξέχασα» σε κάποιο κλειστό ντουλάπι..για 4 μήνες (ανακινώντας το αραιά και κάπου-κάπου) .Τώρα που πλάκωσε ο βαρύς χειμώνας και οι μεγάλες παγωνιές στα μέρη μου και ευρισκόμενος σε πρόθυρα γρίπης, το θυμήθηκα , το στράγγισα , και πήρα 1 σφηνάκι 
2 φορές την ημέρα.. (για 2 ημέρες).

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια δυνατή θεραπευτική δράση!
Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα απίστευτα καλύτερα! Η δε γεύση του?
Λες και πίνεις Νέκταρ!!! Και μέσω αυτού του άρθρου θα ήθελα να εκφράσω και τις πολλές ευχαριστίες μου στον κο Καλλιμάνη!
Άγγελος Ορέστης

Προηγούμενο άρθροΟμάδα Χαλάρωσης.Συνάντηση
Επόμενο άρθροΕΟΦ: Αυτά τα 29 προϊόντα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ δεν είναι εγκεκριμένα! Προσοχή στις απάτες μέσω internet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here