
Γι αυτό
ακριβώς το λικέρ θα σου μιλήσω σήμερα. Για το λικέρ που άνετα μπορείς να
φτιάξεις στο σπίτι και, μάλιστα, με ελάχιστα έξοδα και κόπο και που
μπορεί να σου προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση το βραδάκι που γυρνάς
στο σπίτι κι αποζητάς αυτό ακριβώς… χαλάρωση και θαλπωρή.
Απλά,
με 3 υλικά + νεράκι, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ούτε υπερβολικό χρόνο
ωρίμανσης γίνεται αυτό το λικέρ που σας προτείνω σήμερα και που μοιάζει
λίγο με το γνωστό, έτοιμο λικέρ καφέ που κυκλοφορεί, ιδιαίτερα αν αντί
για τσίπουρο χρησιμοποιήσουμε ρούμι ή αντί για καστανή χρησιμοποιήσουμε
μαύρη ζάχαρη έτσι ώστε να στεφανωθεί με καραμελένιες νότες.
Απολαυστικό,
ιδιαίτερο και απόλυτα ταιριαστό με σοκολατάκια λευκής σοκολάτας
πρόκειται για ένα λικέρ που αφήνει την σφραγίδα του ακόμα και στον πιο
απαιτητικό και σχολαστικό ουρανίσκο. Ετοίμασέ το, απόλαυσέ το, χάρισέ
το και οι αποδέκτες του θα σε ευγνωμονούν και θα σε θυμούνται ακόμα κι
αν δεν είναι έτοιμο και γράψεις στην ετικέτα την ημέρα που θα πρέπει να
το ανοίξουν!
ΥΛΙΚΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
δύο μείγματα (σιρόπι + καφέ) και τα αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά να
βράσουν μετρώντας, και πάλι, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να
κοχλάζουν.
Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε.
Εάν είναι δυνατό, προσθέτουμε ακόμα λίγο σιρόπι αλλά εάν είναι αδύναμο προσθέτουμε λίγο ακόμα κονιάκ ή τσίπουρο.
TIPS
* Αν
θέλουμε να κάνουμε το λικέρ δώρο πριν αυτό να είναι τελείως έτοιμο για
κατανάλωση μπορούμε στην ετικέτα να γράψουμε: “Να ανοιχθεί μετά τις +
ημερομηνία” .
* Αν
το λικέρ μας φανεί δυνατό, ετοιμάζουμε κι άλλο σιρόπι και το
προσθέτουμε στο λικέρ. Αν πάλι το θέλουμε πιο δυνατό του προσθέτουμε κι
άλλο αλκοόλ σιγά σιγά.