Φυσικό Φαρμακείο για Παιδιά
Φυσικό Φαρμακείο για ΠαιδιάΥδροδιάλυμα λεβάντας για απολύμανση πληγής.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο είναι για καψίματα, κοψίματα, πληγές, τσιμπήματα και ηρεμιστικό, χρησιμοποιείται αδιάλυτο (το μοναδικό αιθέριο που μπαίνει κατευθείαν στο δέρμα χωρίς να το καίει) για καλύτερα αποτελέσματα για ηλικίες πάνω από 2 χρονών. Κάτω από 2 χρονών θέλει μεγάλη αραίωση.

Rescue remedy ανθοΐαμα bach το οποίο είναι πραγματικά θαυματουργό σε έκτακτες ανάγκες, σοκ, ατύχημα και άλλα.

Κηραλοιφή βάλσαμο ή καλέντουλας, για έγκαυμα, δερματικά προβλήματα και άλλα.

Κηραλοιφή για κρυολόγημα

Σκελίδα σκόρδου για ισχυρά τσιμπήματα σφήκας, μέλισσας, σκούρου και άλλα, απορροφάει το δηλητήριο πολύ γρήγορα.

Βάμμα σκόρδου, από φρέσκα σκόρδα που φτιάχνουμε το καλοκαίρι.

Βάμμα πρόπολης ισχυρή αντιβίωση για παιδιά αλλά και για μεγάλους, αρκεί να μην υπάρχει αλλεργία στα μελισσοκομικά προϊόντα.

Τραυμαπλαστ

Τσιμπιδάκι

Γάζα

Πως αντιμετωπίζουμε ένα τραύμα ή ένα χτύπημα:

Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τη πληγή με υδροδιάλυμα λεβάντας για να απομακρύνει τυχόν χώματα, βρομιές και να απολυμάνει τη πληγή. Έπειτα βάζουμε λίγο βαλσαμόλαδο, όχι κατευθείαν πάνω στη πληγή. Και μετά μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να γίνει καλύτερη απολύμανση. αν είναι μεγάλη η πληγή τη κλείνουμε με ένα τραυμαπλάστ.

Rescue remedy ανθοΐαμα bach: Σε κάθε χτύπημα τα παιδιά παθαίνουν σοκ και κλαίνε. Σε αυτή τη περίπτωση το rescue remedy του Bach είναι σωτήριο! Μια σταγόνα κατευθείαν στο στόμα αρκεί για να ηρεμίσει εντελώς το παιδί μας! Στους μεγάλους είναι 4 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα. Αυτό το καλοκαίρι μας έσωσε, το είχα πάντα μαζί… σε ένα χτύπημα του γιου μου και άλλων παιδιών τις παρέας με κλάματα ασταμάτητα μόλις δώσαμε 1 σταγόνα αμέσως ηρεμήσανε!

Στο κρυολόγημα:

Βάμμα πρόπολης: Σε παιδιά άνω των 2 χρονών: 5 σταγόνες ανακατεμένες με ένα ποτήρι νερό και λίγο μέλι, τρεις φορές την ημέρα. Σε παιδιά άνω των 3 χρονών: 8 σταγόνες ανακατεμένες με ένα ποτήρι νερό και λίγο μέλι, τρεις φορές την ημέρα.

Κηραλοιφή για κρυολόγημα: με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια που κάνουν σε παιδιά ανάλογα με την ηλικία. Χρησιμοποιείται με μασάζ στο στήθος και στη πλάτη.
Ελαφρύ τζατζίκι: κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Βάμμα σκόρδου: λίγες σταγόνες στο ψωμί με λάδι και ρίγανη, για παιδία άνω των 2 χρονών.

Συγκάματα δέρματος μωρού:

Κηραλοιφή Καλέντουλας ή Βάλσαμου: Χρησιμοποιούμε πάντα στην αλλάγή της πάνας για να μη υπάρξουν ερεθισμοί.

Κηραλοιφή με Λεβάντα: Χρησιμοποιούμε στην αλλαγή της πάνας όταν υπάρχουν ερεθισμοί.

Τσιμπήματα Εντόμων:

Αιθέριο έλαιο λεβάντας: κατευθείαν πάνω στο δέρμα 1 σταγόνα, για παιδιά άνω των 3 χρονών

Σκόρδο χαραγμένο και κομμένο στη μέση: το βάζουμε πάνω στο τσίμπημα με λίγο αλάτι και αυτό «τραβάει» το δηλητήριο μέσα σε μισή ώρα… σε τσιμπήματα μέλισσας, σφήκας, σκούρκου κα.

Εγκαύματα:

Βαλσαμόλαδο

Κηραλοιφή Βάλσαμου παγωμένη από το ψυγείο για να ρίξει αμέσως τη υψηλή θερμοκρασία του εγκαύματος

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας

Όλα αυτά μαζί χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό έγκαυμα.

Γράφει η Μαρία Σαρίδου

Αρωματοθεραπεύτρια

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες που γράφω χρησιμοποιούνται από μας και τους φίλους μας και έχουμε δει πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να χρησιμοποιούμε φάρμακα!
Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνώμη του θεράποντα γιατρού.

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...