Αρχική Όλα τα άρθρα Χρώμα και ήχος: Υγεία εκ φύσεως!

Χρώμα και ήχος: Υγεία εκ φύσεως!

156
0


Αν έχετε παιδιά, σίγουρα έχετε ζήσει κάποια πρωινά τη σκηνή του να θέλουν να φορέσουν ρούχα σε χρώματα που δεν συνδυάζονται κατά την άποψή σας.

«Δεν ταιριάζει» να λέτε.

«Ταιριάζει» να απαντούν και αυτή η στιχομυθία να πάει όσο αντέχουν τα νεύρα σας .

Πιθανόν να πιστεύετε ότι το παιδί σας μπαίνει σ’ αυτή τη διαφωνία από ιδιορρυθμία. Δεν είναι όμως έτσι.

Ο οργανισμός μας γνωρίζει πολύ καλά κάθε στιγμή ή χρειάζεται για να υποστηρίξει την υγεία του και το απαιτεί. Τα παιδιά επειδή ακόμη δεν έχουν φυλακίσει τις απόψεις τους στις έννοιες της «κοινωνικής αποδοχής», «κοινής λογικής», «καθωσπρεπισμού» κλπ. δεν έχουν πρόβλημα να προβάλλουν το «χρειάζομαι» του οργανισμού τους και να το διεκδικήσουν. Καλά καταλάβατε. Τα χρώματα έχουν θεραπευτικές και εξισορροπιστικές ιδιότητες. Το φώς καθώς διαπερνά τα ρούχα μας μπορεί να θρέψει, να θεραπεύσει, να εξισορροπήσει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα μας. Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η δυνατότητα; Αρκεί να σας πω ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down, που έκαναν θεραπεία βρισκόμενα ορισμένες ώρες της μέρας μέσα σε ένα περιβάλλον ακτινοβολημένο με κίτρινο φώς έφτασαν μέχρι να θεραπευτούν. Ακόμη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους άλλαξαν προς το φυσιολογικότερο. Καταλαβαίνετε λοιπόν για τί δύναμη μιλάμε.

Αντίθετα η απουσία χρώματος, το μαύρο δηλαδή, μπορεί στην κυριολεξία να σκοτώσει. Δεν είναι τυχαίο που σε άλλες εποχές οι γυναίκες που έχαναν τους συντρόφους τους υποχρεώνονταν να φοράνε μαύρα μέχρι και κατάσαρκα. Αυτό δεν είχε σε τίποτε να κάνει με απόδοση τιμής στον εκλιπόντα. Ο λόγος που επιβαλλόταν, ήταν για να ελεγχθεί η δύναμη της γυναικείας προσωπικότητας και να αποσυρθεί από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες ανέκαθεν, φαίνεται ότι φοβούνταν αυτή την αστείρευτη γυναικεία δύναμη. Κι όταν έλλειπε η φυσική παρουσία του άνδρα που η μυϊκή του δύναμη μπορούσε να την ελέγξει, τη θέση του έπαιρνε η απουσία χρώματος που είχε ανάλογη ισχύ. Απουσία χρώματος= απουσία ζωής( δραστηριότητας, δημιουργικότητας, σχεδιασμού……). Ο οργανισμός πίσω από το μαύρο προπέτασμα, αδυνάτιζε σιγά σιγά νοητικά, σωματικά, συναισθηματικά και περιοριζόταν στο να συντηρεί το πρακτικό κομμάτι της ζωής με κόπο και αίσθηση κακουχίας. Δυστυχώς αυτό που άλλοτε επιβαλλόταν από το κοινωνικό περιβάλλον ως τακτική καθώς πρέπει πένθους, τυλίχτηκε με το πέπλο της κομψότητας και του απόλυτου must. Κι έτσι σήμερα, μόνες τους οι γυναίκες περιορίζουν την δύναμή τους, χάριν των επιταγών της σύγχρονης μόδας. Κι όχι μόνο αυτό. Τελευταία το μαύρο πέρασε και στις ενδυμασίες των παιδιών. Γιατί άραγε; Μήπως για να περιορίσουμε και το παιδικό πνεύμα;

Το πόσο δύναμη στερεί από το σώμα η απουσία χρώματος= μαύρο, μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει μόνος του, αρκεί να αφαιρέσει κάθε μαύρο ρούχο από την ενδυμασία του για 21 μέρες. Στο τέλος της περιόδου αυτής, μπορεί να διαπιστώσει το μέγεθος της αλλαγής και της ευεργεσίας του να φοράει τα χρώματα που επιλέγει κι όχι να κρύβεται πίσω από μια μαύρη τρύπα. Και για όσους και όσες επικαλούνται την οφθαλμαπάτη του κρύβω όγκο με το μαύρο, κάποιοι στυλίστες λένε ότι αυταπατώνται. Το μαύρο πάνω σε έναν εύσωμο άνθρωπο φωνάζει από μακριά ότι αυτός δεν αποδέχεται τον εαυτό του και ψάχνει να τον εξαφανίσει, κάτι που δημιουργεί όχι ευχάριστες εντυπώσεις τριγύρω. Αυτό δεν συμβαίνει με το σκούρο σοκολατί και το μπλε, που θεωρείται η επιτομή της κομψότητας.

Ελάτε λοιπόν, τολμήστε! Το κόκκινο και μια βόλτα 2,5 ωρών στον ήλιο, θα εξαφανίσει το συνάχι σας χωρίς αντιβιοτικά, θα σας ζεστάνει όταν κρυώνετε και θα ανάψει τη διάθεσή σας για σεξ όταν νιώθετε ψυχική εξάντληση. Το μπλε, θα κατεβάσει την πίεση σας. Το κίτρινο, θα κρατήσει το μυαλό σας δραστήριο όταν μελετάτε ή αυτοσχεδιάζετε. Το πράσινο, θα ισορροπήσει την ενέργεια της καρδιάς και θα ξεκουράσει τις αισθήσεις σας. Το πορτοκαλί, θα σας ζεστάνει την ψυχή και θα διώξει μακριά την κατάθλιψη. Το βιολετί, θα διευρύνει τη διαίσθησή σας και θα προάγει το διαλογισμό. Το λευκό, θα κάνει ευκολότερη την επικοινωνία σας με την Πηγή της Ζωής (το πιο κατάλληλο χρώμα για να ντύσει μια προσευχή). Αρχίστε σήμερα και απολαύστε τα οφέλη του κάθε χρώματος. Άλλωστε στη φύση όλα έχουν χρώμα. Το μόνο που δεν έχει χρώμα είναι η μαύρη μούχλα. Η μαύρη μούχλα είναι το απόλυτο δηλητήριο. Η προσωποποίηση του θανάτου. Χρώμα λοιπόν. Χρώμα=Ζωή!!!

Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς. Αρκεί να σκεφτεί ότι τελικά τα χρώματα όπως και οι ήχοι, είναι σύνολα συχνοτήτων. Έτσι το κόκκινο έχει συχνότητα 476–429 x1012 Hz, τι κίτρινο 535–510 x1012 Hz, το μπλε 680–600 x1012 Hz, κ.ο.κ. Αντίστοιχα, κάθε ήχος απαρτίζεται από νότες, κάθε νότα είναι μια συχνότητα. Επίσης έχει διαπιστωθεί, ότι κάθε κύτταρο του σώματος έχει επίσης συχνότητα δόνησης ζωής. Συχνότητα που είναι χαρακτηριστική του οργάνου στο οποίο ανήκει, αλλά και της κατάστασης υγείας του. Κάθε συχνότητα, είτε αυτή είναι ηχητική είτε φωτός, αν συντονίζεται θετικά με την κυτταρική συχνότητα, προάγει την υγεία του κυττάρου, ενώ αν η συντονιζόμενη συχνότητα το απομακρύνει από τη συχνότητα της φυσικής του κατάστασης υγείας, το κύτταρο αρρωσταίνει. Η μουσικοθεραπεία, βασίζεται ακριβώς σε αυτή την παρατήρηση. Οι μουσικοθεραπευτές γράφουν συνταγές με τα ηχητικά κομμάτια που πρέπει να ακούει ο ασθενής τους κάθε μέρα, 2 ή 3 φορές τη μέρα, ώστε να επανέρθει το σώμα του σε κατάσταση υγείας. Οι συχνότητες, περικλείουν ενέργεια που μπορεί να μεταφερθεί στα κύτταρα, επηρεάζοντας την δική τους ενεργειακή κατάσταση θετικά ή αρνητικά.

Ένα άλλο που πρέπει να αναλογιστούμε, είναι ότι το νερό επηρεάζεται σοβαρά από το περιβάλλον συχνοτήτων που βρίσκεται, όπως απέδειξε ο Ιάπωνας ερευνητής Δρ Masaru Emoto και εξηγεί με σαφήνεια στη σειρά των βιβλίων του «Μηνύματα από το νερό». Τα πειράματά του έγιναν με χρήση διαφόρων συχνοτήτων ήχου, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να επεκταθεί και σε μια μελέτη σχετικά με την επίδραση των συχνοτήτων του φωτός και ίσως το κάνει. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη μελέτη, το ίδιο το νερό κρυσταλλώνεται διαφορετικά κάθε φορά, ανάλογα με το ηχητικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Ο τρόπος κρυστάλλωσής του, φανερώνει την ποιότητά του. Π.χ. όταν βρεθεί σε ένα περιβάλλον φυσικής προέλευσης ήχων αρμονικών, κρυσταλλώνεται σε συμμετρικά σχήματα και αντίθετα όταν βρεθεί σε περιβάλλον ηλεκτρονικών ήχων ή λεκτικού εξευτελισμού, κρυσταλλώνεται ασύμμετρα ή ακόμη μπορεί να βρωμίσει. Τι σχέση έχει αυτό με εμάς; Αρκεί που ξέρουμε ότι το 70% του σώματός μας είναι νερό. Αυτή τη σχέση έχει. Που σημαίνει ότι ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι τα στερεά μέρη του οργανισμού μας δεν επηρεάζονται από τις συχνότητες ήχου και μόνο που επηρεάζονται τα υγρά μέρη, είναι αρκετό. Είναι σαν να ρίξετε μία σταγόνα χρώμα σε ένα ποτήρι με 30 γραμμάρια αλεύρι και 70 γραμμάρια νερό. Πιστεύετε ότι το χρώμα δεν θα διεισδύσει στο αλεύρι; Δοκιμάστε το να δείτε. Τι υγεία λοιπόν θα μπορούσε να έχει ένα σώμα που ζει μέσα σε κακής ποιότητας νερό; Προσέχετε οπότε, ακόμη και τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε όταν απευθύνεστε στον εαυτό σας. Απαξιωτικές εκφράσεις ή περιφρονητικές λέξεις που επαναλαμβάνονται, μπορούν να καταστρέψουν όχι μόνο την ψυχική αλλά και την σωματική υγεία σας. Διαπιστώνοντας ακόμη ότι τα καύσιμα του σώματός μας δεν είναι μόνο οι τροφές, αλλά και οι συχνότητες που συλλέγει από το περιβάλλον, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μεγέθη ενέργειας διόλου ευκαταφρόνητα.

Η χρήση των συχνοτήτων,- τουλάχιστον του φωτός-, σαν καύσιμη ύλη για το σώμα, έχει αποδειχθεί από την ιατρική κάθε ειδικότητας. Έχει διαπιστωθεί ότι αν π.χ. ένας άνθρωπος μείνει σε σκοτεινό χώρο μερικές μέρες, αρχίζει να έχει κινητική αδυναμία ακόμη και αν τρέφεται καλά. Επίσης αν κάποιος τυφλωθεί απότομα, παρ’ όλο που τρέφεται κανονικά, τρείς μέρες μετά την τύφλωσή του αδυνατεί να σταθεί όρθιος, γιατί έχει στερηθεί την ενέργεια, που μπαίνει στο σώμα του μέσω των ματιών του. Βέβαια μετά από κάποιο τέτοιο ατύχημα, ο οργανισμός σιγά σιγά αναπτύσσει καλύτερα άλλους μηχανισμούς συλλογής ενέργειας από το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας τις νευρικές απολήξεις του δέρματος και αποκαθιστά με τον καιρό τα ενεργειακά του αποθέματα.

Μπήκαμε μ’ όλα αυτά και στα θέματα του ήχου, ο οποίος είναι επίσης παράγοντας σημαντικός για την ψυχοσωματική μας υγεία, όπως αναφέραμε πιο πάνω, αφού επηρεάζει την ποιότητα του νερού που κυκλοφορεί στο σώμα, αλλά και το νευρικό σύστημα που συντονίζεται κατευθείαν με τις όποιες συχνότητες του.

Ήχος και χρώμα, δημιουργούν ζωή ή αφαιρούν ζωές, στην κυριολεξία. Βλέπετε λοιπόν απ’ όσα έχουμε πει ως εδώ, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ο καθένας μας μπορεί να κάνει για τον εαυτό του ώστε να τον διατηρήσει υγιή και ακμαίο και το σώμα προειδοποιεί εγκαίρως για τις εναντίον του ενέργειές μας, ώστε να μας προφυλάξει από μελλοντικούς μπελάδες. Αν λαμβάνουμε υπόψιν τις προειδοποιήσεις αυτές και αν φερόμαστε με σεβασμό και αγάπη σ’ αυτό το υπέροχο κουτάκι που μας φιλοξενεί, θα πάμε μακριά μαζί του και θα πάμε ευχάριστα και δημιουργικά και θα έχουμε πολλές ωραίες στιγμές να θυμόμαστε από το πέρασμα, την διαμονή μας,στον υλικό κόσμο.

Δεν χρειάζονται πολλές γνώσεις ή καμιά βαριά φιλοσοφία για να ξέρουμε τι είναι το καλύτερο για να κάνουμε για μας. Χρειάζεται μόνο να σκεφτούμε ότι αυτά τα κύτταρα στο σώμα μας που τα κληρονομήσαμε από τους γονείς και αυτοί από τους παππούδες και ούτω καθεξής, είναι τα ίδια κύτταρα που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες γενιές και σώμα με σώμα έφτασαν σε μας. Αυτά τα κύτταρα έχουν μάθει ό,τι χρειάζεται, για να ζήσουν και αυτή τη ζωή καλά. Μόνο που έζησαν 30 ή και 40 αιώνες σε φυσικό περιβάλλον και μισό μόλις αιώνα σε τεχνητό περιβάλλον. Το μη φυσικό, δεν είναι το καλύτερο γι’ αυτά. Γι’ αυτό νοιώθουμε πιο όμορφα, πιο ήρεμοι όταν τρώμε φυσικές ακατέργαστες τροφές, περνάμε τη μέρα μας σε φυσικό περιβάλλον με φυσικούς ήχους, χρώματα και ρυθμούς. Αυτά που έφτιαξε και εξέλιξε η φύση για χάρη μας έχουν ιστορία εξέλιξης χιλιάδων χρόνων. Τα δικά μας επιτεύγματα είναι ζήτημα να είναι 100-200 ετών. Θα περάσουν πολλές χιλιάδες χρόνια μέχρι να εξελίξουμε τα δικά μας επιτεύγματα να φτιάχνουν τέτοια ποιότητα ζωής σαν και αυτή που μας προσφέρει σήμερα η φύση. Κι επειδή εσείς κι εγώ μπορεί να μην είμαστε εδώ ως τότε, ας απολαύσουμε αυτό που μας χαρίζεται δωρεάν σήμερα και ας μην το καταστρέφουμε χάρη της ανάγκης μας να νοιώσουμε πιο σπουδαίοι και πιο σοφοί από το Δημιουργό μας.

Με φροντίδα και ενδιαφέρον
Γιάννα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός-Σύμβουλος φυσικής υγείας

Προηγούμενο άρθροΌλα τα γιατροσόφια της γιαγιάς σε μια σελίδα!
Επόμενο άρθροΗ λεβάντα και οι αναρίθμητες χρήσεις και ιδιότητές της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here