Πέντε χρήσεις του ενεργού άνθρακα
Πέντε χρήσεις του ενεργού άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας είναι γνωστός στην αγορά ως ένα από τα πιο ευέλικτα φυσικά προϊόντα ομορφιάς και υγείας. Χρησιμοποιήθηκε το 1550 π. Χ. από τους Αιγύπτιους. Η επανεμφάνιση του ήταν μαζική στα προϊόντα ομορφιάς όπως και στα προϊόντα φαρμακείου.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας;

Αφού το ξύλο θερμανθεί χωρίς την παρουσία οξυγόνου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο άνθρακας σχηματίζεται ομαλά. Ο ενεργός άνθρακας είναι το αποτέλεσμα της τακτικής όπου το κάρβουνο θερμαίνεται με την παρουσία αερίου που παράγει μικροσκοπικούς πόρους στο εσωτερικό του ξυλάνθρακα. Αυτοί οι πόροι λειτουργούν σαν παγίδα και απομακρύνουν τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες από τα πράγματα όπως το νερό, το δέρμα και τα δόντια σας, και γενικότερα το σώμα σας.

Παρακάτω είναι πέντε τρόποι ιδιαίτερα επωφελής για τη χρήση ενεργού άνθρακα καθημερινά.

Λεύκανση των δοντιών

Η χρήση του ενεργού άνθρακα ως φυσικό λευκαντικό των δοντιών είναι ίσως η πιο δημοφιλής. Οι ισχυροί μικροσκοπικοί πόροι βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών σας (προσροφούν τις τανίνες, μια χαρακτηριστική χρώση που βρέθηκε στο κρασί και στον καφέ) δίνει το χαμόγελό σας εκθαμβωτική λευκή εμφάνιση.

Ενώ υπάρχουν πολλές άλλες φυσικές θεραπείες λεύκανσης δοντιών για να δοκιμάσετε, η λεύκανση με ενεργό άνθρακα είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους, επειδή δεν είναι τόσο λειαντικό σε σύγκριση με άλλές μεθόδους και δεν βλάπτει ακούσια το σμάλτο.

Σαπούνια & Μάσκες Προσώπου

Η βιομηχανία ομορφιάς έχει μάθει για τα πλεονεκτήματα του ενεργού άνθρακα και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το φυσικό προϊόν, μετατρέποντάς το σε μάσκες προσώπου, σαπούνια και σαμπουάν γεμάτα όμως και με άλλες χημικές ουσίες που δεν θέλετε στο δέρμα σας.

Μπορείτε πολύ εύκολα μόνοι σας να χρησιμοποιήσετε τον ενεργό άνθρακα χωρίς πρόσθετες χημικές ουσίες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ίσα μέρη ενεργού άνθρακα σε σκόνη και νερό σε ένα μπολ, ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, καλύπτουν το πρόσωπό σας με αυτό και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπο σας!

Ο ενεργός άνθρακας θα απομακρύνει τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες από τους πόρους του δέρματος σας, αφήνοντας σας ένα καθαρό και απαλό πρόσωπο. Το σπιτικό σαπούνι μπορεί επίσης να γίνει από ξυλάνθρακα.

Φιλτράρισμα νερού

Το σύστημα φιλτραρίσματος του νερού με ενεργό άνθρακα θα απομακρύνει τις τοξίνες ( τεχνητές και φυσικές) που βγαίνουν από βρύση σας. Κάνοντας το πόσιμο νερό σας ασφαλή για κατανάλωση είναι ιδιαίτερα σημαντικός και υπάρχουν πολλά οικονομικά προσιτά και αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος του νερού με ενεργό άνθρακα.

Αποτοξίνωση

Αν προσπαθήσετε να επανέλθετε από ένα βράδυ με πολλά κοκτέιλ ή έχετε βιώσει τροφική δηλητηρίαση που μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάπια ενεργού άνθρακα για να διώξετε τις τοξίνες που προκαλούν τη ζημιά στο σώμα σας και θα σας δώσει γρήγορα μια αίσθηση της ανακούφισης!

Φούσκωμα / πέψη

Ομοίως, είναι χρήσιμος για την ισορροπία του πεπτικού σας συστήματος και διευκολύνει στο αίσθημα του φουσκώματος που μπορεί να έχετε μετά από ένα γεύμα ιδιαίτερα επιεική. Αντί να πάρετε οποιαδήποτε χάπια για την πέψη από το τοπικό φαρμακείο σας, δοκιμάστε αντ ‘αυτού χάπια ενεργού άνθρακα. Όχι μόνο είναι πολύ φθηνότερα, αλλά και πολύ ασφαλέστερα για σας!

Σε τρεις ξεχωριστές μελέτες φάνηκε να παράγει θετικά αποτελέσματα σε μια ποικιλία των εντερικών διαταραχών.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ενεργό άνθρακα για να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε θέματα υγείας και ομορφιάς. Τώρα που έχετε κατανοήσει τη βασική προϋπόθεση για το πώς λειτουργεί αυτό το θαυμάσιο προϊόν, μπορείτε να το δοκιμάσετε στο σπίτι. Θα εντυπωσιαστείτε χωρίς καμία αμφιβολία!

Πηγή: hippieteepee.gr

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...