Αρχική ΚΑΡΠΟΙ Αρκτοστάφυλος . Το βότανο για την άμμο στα νεφρά.

Αρκτοστάφυλος . Το βότανο για την άμμο στα νεφρά.

239
0

Αρκτοστάφυλος (Bearberry) ή αρκουδοκούμαρο ή αρκουδοστάφυλο. 

 Είναι διουρητικό, αντιμετωπίζει κυστίτιδα, λιθιάσεις ουροποιητικού. 

Ειδική αντισηπτική και στυπτική επίδραση στις βλεννογόνες μεβράνες του ουροποιητικού συστήματος. 

Τις καταπραΰνει τις τονώνει και τις δυναμώνει. Χρησιμοποιείται ειδικά όταν υπάρχει άμμος ή εξελκώσεις στο νεφρό ή την ουροδόχο κύστη. 

Μπορεί να χορηγηθεί για την αγωγή λοιμώξεων όπως η πυελίτιδα και η κυστίτιδα, ή σαν μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης για πιο χρόνια προβλήματα των νεφρών. Είναι χρήσιμος στην αγωγή της άμμου (ψαμμίαση) ή των λίθων στα νεφρά. Λόγω της μεγάλης στυπτικότητας του χρησιμοποιείτε σε μερικές μορφές νυχερινής ενούρησης.

 Με τη μορφή κολπικών πλύσεων είναι χρήσιμο στις εξελκώσεις και τις λοιμώξεις του κόλπου. Συνδυασμοί. Ο Αρκτοστάφυλος μπορεί να συνδυαστεί με Αγριάδα και Αχιλλέα για τις ουρικές λοιμώξεις. 

Παρασκευή και δοσολογία. Έγχυμα: ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρά φύλλα και αφήστε το για 10-15 λεπτά.

 Το ρόφημα αυτό, πρέπει να πίνεται τρεις φορές την μέρα. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει γλυκοζουρία και να βλάψει το συκώτι. 

Η φυσιολογική χρήση του στην κατάλληλη δοσολογία είναι απόλυτα ασφαλής. Επίσης αν το χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.
ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH αξία του γαιδουράγκαθου, με στοιχεία
Επόμενο άρθροΓιατροσόφι της γιαγιάς για αποτοξίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here