Τρόπος να απαλλάξετε το διαβητικό σας πόδι απο τις πληγές του!
Τρόπος να απαλλάξετε το διαβητικό σας πόδι απο τις πληγές του!


Είναι γνωστό ότι όταν ο διαβήτης έχει επηρεάσει τα αγγεία μας, τότε μια απλή πληγή μπορεί να μας φέρει μεγάλους μπελάδες. Η πληγή δεν κλείνει και μπορεί να κακοφορμίσει και να εξελιχθεί σε διαβητικός έλκος, Πολύ συχνά μάλιστα σε κάποιους διαβητικούς που πάσχουν από διαβητική νευροπάθεια, συμβαίνει κοψίματα, γρατσουνιές και άλλοι τραυματισμοί στα πόδια να εξελιχθούν σε κάτι πολύ σοβαρό.

 Αυτό συμβαίνει γιατί η πάθηση τους αναισθητοποιεί τα πόδια και δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν χτυπήσει.

Ας δούμε τι συστήνει στους διαβητικούς ο διάσημος και κορυφαίος βοτανολόγος Dr James A. Duke Επίσης, συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με την θεραπευτική δύναμη των φυτών. 

Έχει υπηρετήσει μέχρι συνταξιοδοτήσεως (1995) ως ο Επικεφαλής του Ερευνητικού Εργαστηρίου στο Αμερικάνικο Υπουργείο Γεωργίας. Έχει παγκόσμια φήμη, ως ο πλέον ειδικός στη βοτανική θεραπευτική. Είναι ο συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ ‘Βοτανοθεραπείες-Το Πράσινο Φαρμακείο” Το συγκεκριμένο απόσπασμα που αφορά την θεραπεία του διαβητικού ποδιού το πήρα απο το βιβλίο του “Φυσική Αντιγήρανση” των “Εκδόσεων Ψύχαλου”

“Για την επούλωση των μικρών πληγών και την αποφυγή της μετατροπής τους σε έλκη, προτείνω το σύμφυτο το οποίο καλλιεργώ και ο ίδιος στον κήπο μου. Κάποτε, ο πεθερός μιας από τις καλύτερες γραμματείς μου παρουσίασε διαβητικό έλκος σε ένα δάχτυλο του ποδιού του.

 Η πληγή δεν έλεγε να κλείσει και ο γιατρός άρχισε να μιλάει για ακρωτηριασμό. 

Πρότεινα να δοκιμάσει ένα κατάπλασμα με σύμφυτο. Δηλαδή λιωμένα και μουλιασμένα φύλλα που τοποθετούνται πάνω στην πληγή και συγκρατούνται με έναν επίδεσμο. Είχα βλέπετε και προσωπική εμπειρία. Ένα τραύμα μου αρνιόταν να επουλωθεί Του έβαλα καταπλάσματα με σύμφυτο και μέσα σε τέσσερις μέρες, η πληγή είχε εξαφανιστεί. Η γραμματέας μου έπεισε τον πεθερό της να δοκιμάσει το βότανο και ο άνθρωπος γλύτωσε τον ακρωτηριασμό.

Προσοχή όμως. Το σύμφυτο είναι μόνο για εξωτερική χρήση. Το βότανο αυτό, περιέχει το αλκαλοειδές ΡΑ (pyrraalizidine alkaloid) το οποίο έχει συνδεθεί με βλάβες στο συκώτι. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται εσωτερικά. Μπορεί όμως, να εφαρμόζεται τοπικά σε πληγές. Οι επουλωτικές του ικανότητες, οφείλονται στην αλλαντοίνη, ένα άλλο συστατικό που προάγει τη δημιουργία νέων κυττάρων. 

Αν δεν μπορείτε να βρείτε σύμφυτο, μην απογοητευτείτε. Αλλαντοίνη, περιέχουν και πολλά άλλα φυτά.

 Όπως το αρκουδοστάφυλλο, τα παντζάρια,το μποράγκο, τα κεράσια,το γαρύφαλλο, ο καφές, η ντατούρα, η ιπποκαστανιά, το λαχανόγουλο, το λούπινο, το μπιζέλι, η μπανάνα, η κράμβη, το ρύζι, το τσάι και το σιτάρι.
ΠΗΓΗ 

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...