Αρχική ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διαταράσσουν την υγεία οι επεξεργασμένες τροφές

Διαταράσσουν την υγεία οι επεξεργασμένες τροφές

199
0

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αποφεύγετε επεξεργασμένες τροφές, όπως ένα αναψυκτικό ή μερικά πατατάκια, ειδικά αν είναι μέρος της καθημερινής διατροφής σας.

Αλλά, αν καταλάβετε πως αυτά τα εθιστικά,τα επεξεργασμένα τρόφιμα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του μυαλού σας, του σώματός σας και της ψυχής σας, ίσως αρχίσετε να επιλέγετε πιο υγιεινές τροφές που, αντί να σας φθείρουν,θα σας εμπλουτίζουν.

Δείτε λοιπόν γιατί το να μειώσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών κρύβει σπουδαία οφέλη:

Οι επεξεργασμένες τροφές είναι εθιστικές διότι o οργανισμός μας τις επεξεργάζεται πολύ διαφορετικά απ‘ ότι τα φυσικά τρόφιμα.
Οι μη φυσικές τροφές υπερ-διεγείρουν την παραγωγή ντοπαμίνης (γνωστή και ως «νευροδιαβιβαστής της ευχαρίστησης») πράγμα που σε κάνει να τις αναζητάς συνεχώς.
Έτσι, το σώμα εθίζεται στην κατανάλωση τροφών χαμηλής αξίας, πράγμα το οποίο οδηγεί συχνά σε προβλήματα υγείας και παχυσαρκίας.

Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία πολλές φορές περιέχουν φωσφορικά άλατα.

Τα φωσφορικά άλατα βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής, τη γεύση, αλλά και την υφή των τροφών. Όμως, παράλληλα επιταχύνουν τη γήρανση, φθείρουν γρήγορα τα νεφρά και μειώνουν την οστική μάζα.

Μελέτες δείχνουν ότι συστατικά όπως: φυτικά έλαια, επεξεργασμένα άλευρα, εξευγενισμένα σάκχαρα (επεξεργασμένα) και άλλες επιβλαβείς ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι υπεύθυνα για την επιδημία της χρόνιας φλεγμονής, ασθένεια η οποία έχει συσχετιστεί με την αναπνευστική ανεπάρκεια, τα νευρολογικά προβλήματα, την άνοια, τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν χάσει τα ένζυμα τους, τις φυσικές τους ίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους κατά τη ροή τους στον πεπτικό σωλήνα,καταστρέφουν την ευεργετική εντερική χλωρίδα και πανίδα, κάνοντας το πεπτικό σύστημα ευάλωτο σε λοιμώξεις.


Έρευνες υποστηρίζουν ότι η δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης πολύ πιθανό να συνδέεται με τη διατροφή. Επίσης, μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μπορεί να σε κάνει οξύθυμο, αλλά και να μειώσει τη δυνατότητα ανταπόκρισης σε στρεσογόνους παράγοντες. Αντίθετα, οι φυσικές τροφές δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας, σταθεροποιούν την ενέργεια σας και συνεισφέρουν στην καλή διάθεση.


Η πλειοψηφία των μεταποιημένων τροφών στην αγορά σήμερα περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά που συνδέονται με βαριές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η στειρότητα και ο καρκίνος.
Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί που περιέχονται στις επεξεργασμένες τροφές συχνά καλλιεργούνται με πολλά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.

 Για παράδειγμα, στα δημητριακά που τρώμε για πρωινό έχουν βρεθεί να περιέχουν μέχρι και 70 είδη φυτοφαρμάκων. Από την άλλη, όταν καταναλώνουμε φυσικές τροφές έχουμε την ευχέρεια να επιλέξουμε ένα βιολογικό προϊόν.

Η διατροφική αξία των επεξεργασμένων τροφών είναι τόσο μικρή που πολλές φορές μύκητες, βακτήρια, έντομα και ζώα αρνούνται να τα καταναλώσουν και μένουν αναλλοίωτα άσχετα με την ηλικία τους, πέρα από την χρήση συντηρητικών που είναι εκτενής.

Οι φρέσκες τροφές είναι πιο φτηνές από τις επεξεργασμένες σε αντίθεση με τη γνώμη πολλών. Ειδικά αν σκεφτείτε την ποιοτική διαφορά και τη διαφορετική επίδραση που θα έχουν σε εσάς

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΤα 9 μυστικά των υπεραιωνόβιων ανθρώπων.
Επόμενο άρθροKάνετε ή να σας κάνουν μασάζ στα πόδια λίγο πριν τον ύπνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here