Αρχική ΓΥΝΑΙΚΑ Νηπιαγωγείο-φάρμα συνδυάζει την αστική γεωργία με την νηπιακή εκπαίδευση

Νηπιαγωγείο-φάρμα συνδυάζει την αστική γεωργία με την νηπιακή εκπαίδευση

195
0

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε σήμερα, η επαφή των παιδών με την φύση είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Χάρη στον ατρόμητο στοχαστή, σχεδιαστή Edoardo Capuzzo Dolcetta και την ομάδα του στην Ρώμη, οραματίστηκαν καινοτόμους τρόπους για να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση.

Ο Dolcetta μαζί με τους Gabriele Capobianco, Davide Troiana, και Jonathan Lazar, κέρδισαν πρόσφατα το βραβείο AWR στον διεθνή διαγωνισμό ιδεών με το πρότζεκτ “Nursery Fields Forever” (Παιδικός σταθμός “Αγρόκτημα για Πάντα”). Ο παιδικός σταθμός αυτός συνδυάζει την αστική γεωργία με την νηπιακή εκπαίδευση.

Μαθαίνοντας τα παιδιά πως να καλλιεργούν και να κάνουν την συγκομιδή καθώς και να αλληλεπιδρούν με τα ζώα, θα μπορούσε να τα βοηθήσει στο να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητες τους μέσα από την ομαδική εργασία, την ενθάρρυνση της αυτοεκτίμησης και την προώηση του υγιεινού τρόπου ζωής.

Οι μαθητές επίσης, θα μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αφού η ηλεκτρική ενέργεια για την λειτουργία του παιδικού σταθμού παράγεται από ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες.

Το παιχνίδι, η φύση και η τεχνολογία συνδυάζονται σε αυτό το αγρόκτημα. Τα παιδιά μαθαίνουν για τους κύκλους της φύσης, να σέβονται τα ζώα και τα φυτά καθώς και να παρατηρούν τον τρόπο που αυτά επηρεάζουν την ζωή μας.

Πηγή:enallaktikos.gr 

Προηγούμενο άρθροΠώς μπορείτε να φτιάξετε σαπούνι με αλόη βέρα
Επόμενο άρθροΤο βούτυρο καρύδας και τα πολλαπλά οφέλη του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here