Συνταγή : Σπανακόπιτα με μυρωδικά!
Συνταγή : Σπανακόπιτα με μυρωδικά!


Η φρέσκια γεύση των μυρωδικών και το ασύγκριτο άρωμα του Μεσσηνιακού ελαιόλαδου, κάνουν την πίτα πεντανόστιμη.

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γραμ.), 
1 και ½ κιλό σπανάκι, 
400 γραμ. τυρί φέτα (τριμμένη), 
3 κρεμμύδια φρέσκα, 
½ ματσάκι άνηθο, (ψιλοκομμένο), 
2-3 καυκαλίθρες (ψιλοκομμένες), 
και μια χούφτα λάπαθα και αγγουρίτσα, 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε και το στρίβετε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά του. Το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο, τις καυκαλίθρες, τα λάπαθα, την αγγουρίτσα μαζί τα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα, 2 με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ανακατεύετε το μίγμα.

Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα (λαδωμένα ένα-ένα). Βάζετε το μίγμα της γέμισης. Απλώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού και στο τέλος στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα (λαδωμένα ένα-ένα) στην επιφάνεια της πίτας. Αλείφετε με λίγη κρέμα γάλακτος την επιφάνεια της πίτας.

Μ’ ένα μεγάλο μαχαίρι, χαράξτε την πίτα, προσέχοντας όμως να μην κάνετε βαθιές χαρακιές. Καλό είναι να χαράξετε μονάχα τα δυο-τρία πάνω φύλλα ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση.

Ψήστε την σπανακόπιτα για 45 λεπτά με 1 ώρα σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Αφαιρέστε το ταψί απ’ το φούρνο κι αφήστε την να σταθεί για μισή ώρα.

Κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετέ την.

* Τρώγεται καλύτερα την ίδια μέρα που θα την ψήσετε. Την επόμενη μέρα το φύλλο δεν είναι τόσο τραγανό, αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Εμείς την τιμάμε δεόντως και την επόμενη μέρα.

Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ 

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...