Η ουσία που καθιστά τα ημιμόνιμα μανικιούρ άκρως επικίνδυνα – Την απαγόρευσαν στην Αμερική
Η ουσία που καθιστά τα ημιμόνιμα μανικιούρ άκρως επικίνδυνα – Την απαγόρευσαν στην Αμερική

Στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στη λύση του μόνιμου και του ημιμόνιμου μανικιούρ, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τη συνεχή περιποίηση των άκρων τους. 


Πόσο αθώα είναι όμως τα πρόσθετα ακρυλικά και οι «φυσικές» ενισχύσεις των νυχιών που έχουν εθίσει τις γυναίκες;

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC, οι γυναίκες διατρέχουν άμεσο κίνδυνο μόνιμης καταστροφής των νυχιών τους αλλά επιπλέον σοβαρότατο κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων. 


Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον μεθακρυλικό μεθυλεστέρα, μια χημική ουσία που όπως έχει αποδειχθεί δεν είναι καθόλου «αθώα». 


Η εν λόγω ουσία είναι τόσο δηλητηριώδης που η χρήση της έχει απαγορευτεί στην Αμερική, αλλά στη Βρετανία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συστηματικά.


Φυσικά, ελάχιστες γυναίκες γνωρίζουν το πόσο κακό μπορεί να κάνουν στα νύχια τους οι συγκεκριμένες τεχνικές, ωστόσο συχνά παρατηρούν πως μόλις το υλικό της «φυσικής ενίσχυσης» αφαιρεθεί και τα νύχια μείνουν στην αρχική τους κατάσταση, κιτρινίζουν και σπάνε αμέσως. 


Οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό συμβαίνει «επειδή τα νύχια δεν αναπνέουν», στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι σαφώς πιο πολύπλοκα.Από την άλλη, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα ινστιτούτα ομορφιάς κινδυνεύουν καθώς εκτίθενται συνεχώς σε χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για το άσθμα, τη δερματίτιδα, διάφορα νευρολογικά συμπτώματα και πολλές μορφές καρκίνου. 


Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αποφασίσετε να… ταλαιπωρήσετε τον εαυτό σας με περιττές περμανάντ, λακ, μανό ή βαφές μαλλιών, σκεφτείτε το διπλά.

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...