ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕ ΑΚΟΡΟ
ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕ ΑΚΟΡΟ

Ο άκορος φυτρώνει γύρω από λίμνες και ποτάμια. Η ρίζα του χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακευτική, ενώ το αιθέριο έλαιο που βγαίνει από αυτήν, έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. Επίσης, το βάµµα του διαλυμένο σε νερό, μπορεί να φανεί ευεργετικό στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας. Το αρωματικό αυτό καλάμι, θεωρείται τονωτικό, χωνευτικό και διουρητικό.

Επίσης, πιστεύεται ότι είναι καταπραϋντικό, γεγονός που το καθιστά ωφέλιμο σε περίπτωση που βρισκόμαστε σε ένταση, αλλά και ότι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, τους ρευµατισµούς και τους πόνους της αρθρίτιδας.

Επιπλέον, η ρίζα του άκορου, συχνά τρώγεται ζαχαρωμένη, για να µαλακώσει το βήχα. Μασώντας την ρίζα του άκορου, καταπολεμάμε επίσης, ερεθισμούς του βλεννώδους χιτώνα του στόματος.

  • Καθαρίζει τη φωνή.
  • Υποστηρίζει τον καπνιστή να απαλλαγεί από το κάπνισμα, αφού όταν ο καπνιστής μασάει την ρίζα του άκορου, προκαλείται αναγούλα όταν καπνίζει.
  • Χρησιμοποιείται ακόμη ο άκορος, κατά τής δυσπεψίας, κατά του εμετού, κατά των διαλειπόντων πυρετών και ως αιμοστατικός στις περιπτώσεις αιμορραγίας από αποβολή.
  • Έχει ακόμη την ιδιότητα να διατηρεί τις γούνες.
Διατηρείται σε γυάλινο δοχείο κλεισμένο καλά, ώστε να μη χάσει το άρωμα και τη γεύση του.

Φτιάξτε ένα τονωτικό αφέψημα από άκορο βράζοντας 50 γραµµάρια από τη ρίζα του σε ένα λίτρο νερό για τρία λεπτά. Αφήστε 10-15 λεπτά να κρυώσει, σουρώστε και πίνετε μια κουταλιά της σούπας ανά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...