
Δοκιμάστε το και θα το φτιάχνετε συνέχεια! Πάμε στην κουζίνα μου και εσείς στα ντουλάπια σας..Μετρήστε, ζυγίστε και αρχίστε…
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι, απλό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
2 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα άσπρα
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό να τα διαλύσουμε καλά με το χέρι μας…Αφού τα έχουμε διαλύσει όλα, θα αρχίσουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, το πλάθουμε μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι που θα πλάθετε και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Το ζυμάρι μας να είναι αφράτο και όχι σκληρό. Κάνουμε το ζυμάρι μας 2 κομμάτια και το ανοίγουμε με το χέρι μας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες μου παρακάτω. Θα κόψετε τη σοκολάτα σε κομμάτια ακανόνιστα, τα αμύγδαλα όπως είναι και τα καρύδια τα έχουμε χοντροκόψει.
Καλή σας όρεξη!