Ζαχαρούχο γάλα και δεν έχετε? Σας εχούμε την λύση !
Ζαχαρούχο γάλα και δεν έχετε? Σας εχούμε την λύση !

Θέλετε να φτιάξετε γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και δεν έχετε? 

Είναι Σαβ/κο και δεν μπορείτε να αγοράσετε ζαχαρούχο γάλα ή έχουν κλείσει ήδη τα super market?

 Σας εχούμε την λύση ! Φτιάξτε το δικό σας ζαχαρούχο εύκολα και γρήγορα 

Τι χρειαζόμαστε: 

Πρώτη συνταγή 1/3 κούπας + 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ 1 κούπα ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό) 1/2 βανίλια (προαιρετικά) 1-2 σταγόνες χυμό λεμόνι

 Δεύτερη συνταγή 1 κούπα γάλα σκόνη 2/3 κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας βραστό νερό 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1/2 βανίλια (προαιρετικά) 

Πώς το κάνουμε:

Για την πρώτη συνταγή: Πολύ απλά, τα βάζουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι, και βάζουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Προσοχή, ίσα να πάρει μία βράση για να λιώσει η ζάχαρη. Για να είστε σίγουροι, μόλις πάρει βράση, στάξτε δύο σταγόνες χυμό λεμόνι, ανακατέψτε και κατεβάστε απο τη φωτιά. 

Για τη δεύτερη συνταγή: Ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο με την σκόνη και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε καλά. 

Λίγα μυστικά ακόμα Λοιπόν, για την πρώτη συνταγή, θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο κρυώνει θα σφίγγει. Μην σας ξενίζει η προσθήκη λεμονιού. Δεν κόβει το μίγμα. Απλά το βάζουμε για να μην ζαχαρώσει λόγω της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που περιέχει. 

Η βανίλια του πάει τρομερά! Και στις δύο συνταγές, το καλό είναι ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με γλυκαντική ουσία, οπότε να έχετε και ένα πολύ ελαφρύ αποτέλεσμα με λιγότερες θερμίδες.

 Προσέξτε όμως να επιλέξετε γλυκαντικό που δεν αφήνει πικρή επίγευση. Κυκλοφορεί τουλάχιστον ένα προιόν σε σκόνη, μίας Ελληνικής εταιρείας, που είναι εξαιρετικό και δεν καταστρέφεται με το βράσιμο. 

Όσον αφορά στις δύο συνταγές, νομίζω ότι η πρώτη είναι καλύτερη. Στη δεύτερη, μερικές φορές η ζάχαρη δεν λιώνει τελείως. Δεν ξέρω μήπως μπορεί να γίνει καλύτερο με ζάχαρη άχνη.

 Πάντως, και στις δύο, μπορείτε να βάλετε το γάλα στην κατάψυξη. Δεν παγώνει, αλλά γίνεται μία μαστιχωτή κρέμα (αρκετά γλυκιά βέβαια). Όπου «κούπα» = δοσομετρική κούπα. 
ΠΗΓΗ 

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...