Αρχική ΔΕΝΤΡΑ Ένα θαυματουργό έλαιο δώρο από τους τροπικούς

Ένα θαυματουργό έλαιο δώρο από τους τροπικούς

302
0

Το παρθένο έλαιο ινδικής καρύδας(virgin coconut oil) είναι πλούσιο σε λαουρικό οξύ – ουσία με διαπιστωμένη αντιική και αντιβακτηριδιακή δράση. Το λαουρικό οξύ υπάρχει και στο μητρικό γάλα, γεγονός που καθιστά το έλαιο ινδικής καρύδας εξαίρετη εναλλακτική λύση έναντι των φορμουλών. Στους τροπικούς το έλαιο ινδικής καρύδας χρησιμοποιείται επί μακρόν στην παιδική διατροφή, στις περιπτώσεις όπου το μητρικό γάλα δεν είναι διαθέσιμο.

Το θεσπέσιο έλαιο ινδικής καρύδας επαναφέρει το αλκαλικό pH,γεγονός ευεργετικό για οποιαδήποτε πάθηση ενώ καθαρίζει και το παχύ έντερο. Το τροπικό έλαιο περιέχει μια ουσία η οποία αποδεδειγμένα αυξάνει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (<<καλή>> χοληστερόλη) , μειώνοντας την επικινδυνότητα για καρδιακό επεισόδιο.

Το έλαιο ινδικής καρύδας συντελεί και στην διάλυση και αποβολή των τοξίνων που είναι εγκλωβισμένες στον λιπώδη ιστό, καθιστώντας τη συσσώρευση λίπους ολοένα και πιο περιττή. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί το έλαιο ινδικής καρύδας βοηθά στην δόμηση μυϊκής μάζας.

Έχει διαπιστωθεί ότι το έλαιο ινδικής καρύδας είναι εύπεπτο, ακόμη και από ένα αποδυναμωμένο πεπτικό σύστημα. Είναι το μόνο έλαιο για του οποίου την πέψη δεν απαιτείται χολή, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε χολοκυστεκτομή.

Το έλαιο ινδικής καρύδας είναι ευεργετικό τόσο για τα νεαρά όσο και για τα ηλικιωμένα άτομα. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά και ασφαλή έλαια. Σε αντίθεση με τα περισσότερα έλαια , δεν οξειδώνεται όταν θερμαίνεται, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την μαγειρική. Εκτός από τα οφέλη του για τα εσωτερικά όργανα, το έλαιο ινδικής καρύδας είναι ευεργετικό και για την επιδερμίδα διότι προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα, την ξηρότητα, το σκάσιμο, τις ραγάδες, και τις επιθέσεις των επιβλαβών μικροοργανισμών.

Πλήρες βιβλίο εναλλακτικής ιατρικής<< Αndreas Moritz>>

Προηγούμενο άρθροΤο βότανο που θα σας ηρεμήσει το στομάχι
Επόμενο άρθροΑρχαίες τεχνικές για να κάνουμε καλύτερους τους σπόρους των λαχανικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here