Αρχική Όλα τα άρθρα Βότανα αντιμετώπισης του έμπολα!

Βότανα αντιμετώπισης του έμπολα!

325
0

Ζαμπούκος κατά του κάθε έμπολα.

Γιατί οι καρποί του ζαμπούκου είναι τόσο αποτελεσματικοί;
Ζαμπούκος (sambucus niger)


Υποθέτουν ότι οι μαύροι καρποί του Ζαμπούκου περιέχουν μια ειδική ένωση, η οποία επικαλύπτει τους ιούς και τους εμποδίζει από το να διεισδύουν και να μολύνουν τα υγιή κύτταρα.


Πάντως σε άλλες μελέτες , θεωρούν οτι ο ζαμπούκος αλλάζει το ph των βλεννογόνων με αποτέλεσμα οι ιοί να μην μπορούν να προσκοληθούν στους βλεννογόνους οπότε δίνεται χρόνος στο ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα.


Αλλά δεν είναι μόνο ο Ζαμπούκος ειναι και ο Μέλιος, Μελία, αλλοιώς Μέλιουρας, φράξινος, Fraxinus ornus, το γνωστό μάνα, ξάδελφος του γνωστού ινδικού Νηήμ (Νeem) που το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι απο την αρχαιότητα, αλλά και πρόσφατα στα χωριά ακόμα και τώρα κάποιοι το χρησιμοποιούν στα κοτόπουλα και στα άλλα ζώα, όταν βλέπουν κάποια ζώα να μην είναι καλά, βάζουν στο νερό που πίνουν φλούδες απο τον φλοιό του, το νερό παίρνει ένα μπλέ χρώμα και τα ζώα γίνονται καλά.


Μελία (Fraxinus ornus)


Τι ιδιότητες έχει ο φλοιός;


Αντι-ιικές, αντιφλεγμονώδεις , αντιμικροβιακές,αντιοξειδωτικές, αντιπαρασιτικές, σκοτώνει τις έλμινθες, ανοσορυθμιστικές, εντομοαπωθητικές, επουλωτικές και δεν είναι μόνο ο φλοιός του που έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τα δάκρυα, το μάνα το γλυκό έκκριμα του φλοιού του, χρησιμοποιούταν στην ιατρική σαν καθαρτικό για παιδιά, παρόμοιο με το μάνα που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλίτες απο τα αρμυρίκια. 


Aλλα αντιικά φυτά;


Τα φύλλα της ελιάς, περιέχουν την Ελαιοροπαΐνη που εμποδίζει την μολυσματικότητα του αιμορραγικού σηψαιμικού ιού, Viral Haemorrhagic Septicaemia (VHSV) και του Salmonid Rhabdovirus κατά 10 -30 τοις εκατό.

H αψιθιά (Artemisia absinthium) έχει ισχυρές αντιϊκές ιδιότητες όχι μόνο για τον ιό της ηπατίτιδας Β, αλλά και για πολλούς άλλους ρετροϊούς και DNA-ιούς. (1)

Eνα άλλο γνωστό βότανο η γλυκόριζα Glycyrrhiza glabra (Leguminosae), έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία χρήσης ως φάρμακο, ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση, απο τα πιό δυνατά αντιικά βότανα.
Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.κ.χ.).

Σύμφωνα με τον Θεόφραστο (3ος αιώνας π.κ.χ.), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στη γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 μέρες χωρίς νερό.
Το 18ο αιώνα ο Ναπολέων Βοναπάρτης μασούσε γλυκόριζα ως φάρμακο για τα προβλήματα πέψης που αντιμετώπιζε.
Μασώντας τις ρίζες μας βοηθάει στην απεξάρτηση απο το τσιγάρο.


Η γλυκυρριζίνης (σαπωνίνη), είναι επίσης μια από τις πιο ισχυρές αντι-ιικές ενώσεις που εχει μελετηθεί ποτέ .


Μια μελέτη για την ανασταλτική δράση της γλυκυρριζίνης κατά του SARS, (Αιφνίδιου Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου), γρίπη των πτηνών, που σχετίζεται με τους κορονοιούς, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet τον Ιούνιο του 2003, η οποία βέβαια είχε μικρή κάλυψη απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά την τεράστια σημασία της για την ανθρώπινη υγεία.


Και να φανταστείτε ότι, λίγους μόνο μήνες πριν από αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε δελτίο τύπου (16 Απρίλη 2003), το οποίο ανέφερε την πρόσφατη έξαρση των θανατηφόρων κρουσμάτων του (Αιφνίδιου Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) (SARS) στην Ασία και το οποίο προκλήθηκε από τους ίδιους κορονοιούς που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μελέτη.
Με τον κόσμο να εξακολουθεί να παραπαίει από την παγκόσμια υστερία του SARS και την κατάσταση «ετοιμότητας», δηλαδή τα αποθηκευμένα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως η ριμπαβιρίνη παρά την γνωστή έλλειψη της αποτελεσματικότητάς της, θα έλεγε κανείς ότι θα δινόταν περισσότερη προσοχή στην πολλά υποσχόμενη έρευνα αυτού του είδους …


Στην πρωτοποριακή μελέτη του Lancet, με τον τίτλο “γλυκυρριζίνη, ένα ενεργό συστατικό από τις ρίζες της γλυκόριζας, και η αναπαραγωγή του ιού SARS-CoV,« οι Γερμανοί ερευνητές εξέφρασαν συνοπτικά την πρόθεσή τους με τον ακόλουθο τρόπο:


Το πρόσφατο ξέσπασμα του SARS δικαιολογεί την αναζήτηση αντι-ιικών ενώσεων για τη θεραπεία της νόσου.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά τον SARS και των λοιμώξεων που σχετίζονται με τους κορονοιούς.


Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:


Εκτιμήσαμε τo αντιικό δυναμικό της ριμπαβιρίνης, 6-αζαυριδίνης, πυραζοφουρίνης, μυκοφαινολικού οξέος, και της γλυκυριζίνης, σε δύο κλινικές απομονώσεις του κορωνοϊού (FFM-1 και FFM-2) από ασθενείς με SARS που είχαν εισαχθεί στο κλινικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης, Γερμανία.
Από όλες τις ενώσεις, η γλυκυρριζίνη ήταν η πλέον δραστική στην αναστολή της αντιγραφής του ιού SARS.
Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η γλυκυρριζίνη θα πρέπει να αξιολοηθεί για την αντιμετώπιση του SARS.
Συνήθως βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίζα για 5 λεπτά, αφήνουμε το τσάι σκεπασμένο 15 λεπτά και πίνουμε εως και δυο κούπες την ημέρα για διάστημα ενός μήνα, κάνοντας διακοπή.


Ο ζαμπούκος τα φύλλα ελιάς και ο μέλιος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προληπτικά βάζοντας αντί για ζάχαρη σκόνη γλυκόριζας.


Η αψιθιά χρησιμοποιείται για 10 ημέρες κάνοντα παυση μιας εβδομάδας.


Το σεπτιλίν (septilin) της εταιρείας Αyrveda, απο το 1982 θεράπευε τον Δάγκειο αιμορραγικό πυρετό παρεμφερής με τον ”ιό” του Έμπολα που και αυτός προκαλεί αιμορραγικό πυρετό που μάλλον ”μεταλλάχτηκε’‘ πλέον όπως στο φίλμ CONTAGION.

Ευαγγέλου Μαριάννα Βιοχημικός Μsc
Πηγή: fytro.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΜπορεί να ρυθμιστεί ο θυρεοειδής αδένας με φυσικούς τρόπους;
Επόμενο άρθροΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here