Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Το Άγνωστο Βότανο που Θεραπεύει τον Προστάτη

Το Άγνωστο Βότανο που Θεραπεύει τον Προστάτη

247
0

Το επιλόβιο ή Smallflower Hairy Willoherb – Epilobium parviflorum είναι ένα βότανο που ήταν διαδεδομένο στην αρχαιότητα αλλά στην πορεία ξεχάστηκε όπως άλλωστε και πολλά άλλα.

Η πρώτη που παρατήρησε τις ευεργετικές του ιδιότητες ήταν η Αυστριακή βοτανολόγος Maria Treben. Η οποία θεράπευσε προσωπικά χιλιάδες ασθενείς σε όλη την Ευρώπη που είχαν πρόβλημα στον προστάτη αποκλειστικά χρησιμοποιώντας αυτό το βότανο.

Το συγκεκριμένο βότανο ευδοκιμεί σε υψόμετρο από 800 m έως 1200 m κοντά σε ποτάμια (επιφανειακά ή υπόγεια), σε λίμνες και σε πηγές. Γενικότερα σε μέρος με υψηλή περιεκτικότητα νερού στο έδαφος.

Σε όλα τα βουνά στον Ελλαδικό χώρο υπάρχει μεγάλη ποσότητα του βοτάνου που ευδοκιμεί την περίοδο του Ιουλίου και φημολογείται ότι περιέχει περισσότερη δραστική ουσία σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τις θεραπευτικές ιδιότητες τις έχουν τα άνθη και τα φύλλα του φυτού.

Έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει επίσης στο ουροποιητικό σύστημα σε παθήσεις όπως ακράτεια, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και κυστίτιδα.

Έχει βοηθήσει σημαντικά και της γυναίκες στην αντιμετώπιση διαταραχών περιόδου και αιμορραγιών της μήτρας.

Σε εργαστηριακές μελέτες που έγιναν στο κέντρο έρευνας για τον προστάτη, στο Βανκούβερ διαπίστωσαν ότι πολύ μικρές συγκεντρώσεις του βοτάνου επηρεάζουν αρνητικά τη δράση των ενζύμων 5–alpha reductase και aromatase που εμπλέκονται στην αρχόμενη υπερπλασία του προστάτη.

Τα συστατικά του :

Το βότανο περιέχει φλαβονοειδή, ειδικά παράγωγα kuepferol, quercetin και myricetin. Έχουν επίσης ανιχνευτεί διάφοροι εστέρες, σιτοστερολη και γλυκοσίδια.

Η Δοσολογία :

Τοποθετήστε μια κουτάλια του γλυκού επιλόβιο (φρέσκο ή αποξηραμένο) σε περίπου 200 ml (μια κούπα) βρασμένου νερού για 10 με 15 λεπτά σκεπασμένο με ένα πιατάκι έτσι ώστε να απελευθερώσει στο νερό τις θεραπευτικές του ουσίες. Θα μπορούσατε να το τοποθετήσετε και στο νερό που βράζει 1 λεπτό πριν το βγάλετε από την φωτιά.

Για κάποιον με έντονο πρόβλημα κάλο θα ήταν να πίνει το ρόφημα δύο φορές την ημέρα πρωί – βράδυ. Αντιθέτως για κάποιον με λιγότερο σοβαρό πρόβλημα μια φορά την ημέρα αρκεί.

Το πρωί πιείτε το ρόφημα του επιλοβίου με άδειο στομάχι και κατά προτίμηση ακόμα και χωρίς να έχετε πιεί νερό για χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών. Το βράδυ πιείτε το ρόφημα τουλάχιστον μια ώρα μετά το γεύμα σας.
Συμβουλή: Μετά από ένα δεκαήμερο χρήσης του ροφήματος, καλό θα ήταν να σταματήσετε την χρήση για δύο με τρεις ημέρες έτσι ώστε ο οργανισμός να εκτελέσει την δική του προσπάθεια για αυτοθεραπεία και στη συνέχεια μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία. Γυναίκες που λαμβάνουν ορμονική θεραπεία, αντισυλληπτικά χάπια ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης απαγορεύετε να το καταναλώνουν καθώς το επιλόβιο επεμβαίνει στην ορμονική προγεστερόνη.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΦυσικές Παστίλιες με μέλι για τον λαιμό
Επόμενο άρθροΓιατί είναι μερικά τυριά τόσο κόκκινα;