Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Το εκπληκτικό βότανο που αναγεννά το συκώτι

Το εκπληκτικό βότανο που αναγεννά το συκώτι

351
0

Όλα τα δηλητήρια που λαμβάνει ο οργανισμός μας με αυτά που τρώμε, που πίνουμε και που εισπνέουμε περνούν από το χημικό εργοστάσιο αποτοξίνωσης του οργανισμού μας που ονομάζεται ήπαρ. Αν οι τοξίνες που προσλαμβάνουμε είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά το συκώτι, τα ηπατικά κύτταρα καταστρέφονται, το συκώτι εξασθενεί και σε ορισμένες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί.

Αν λοιπόν καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ απ’ όσο πρέπει ή παίρνεται φάρμακα που μπορεί να βλάψουν το συκώτι, όπως είναι τα φάρμακα που μειώνουν την χοληστερίνη, τα αντικαταθλιπτικά ή χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα ή έχετε ήδη σημάδια βεβαρημένης και ανεπαρκούς ηπατικής λειτουργίας, τότε πρέπει να γνωρίσετε τις εκπληκτικές ιδιότητες του βότανου που ονομάζετε σίλυβο το μαριάνο ή κοινός γαϊδουράγκαθο.

Το σίλυβο το μαριάνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη για την θεραπεία του ήπατος. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι το βότανο αυτό μπορεί να αποτρέψει και να αναστρέψει τη βλάβη του ύπατος, αναγεννώντας τα κύτταρα και μεγάλα τμήματα ιστών. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας σχετικά με τις ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου έχει διεξαχθεί στην Γερμανία, όπου το βότανο είναι εγκεκριμένο από το κράτος ως υποστηρικτική θεραπεία για χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του ύπατος καθώς και για την κύρωση του ύπατος.

Χρησιμοποιείται ακόμα στη θεραπεία της ηπατίτιδας, του ίκτερου, σαν δυναμωτικό του εγκεφάλου και της μνήμης, σαν καταπραϋντικό στη καταρροή και στη πλευρίτιδα, αλλά και στην ψωρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή:<<Τα βότανα είναι θαυματουργά>> Jean Carper

Προηγούμενο άρθροΛαχανικά που αναγεννώνται με εντελώς φυσικό τρόπο
Επόμενο άρθροΤο βότανο που σταματά την επιθυμία για κάπνισμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here