Αρχική ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ Εναλλακτική θεραπεία κήλης με βότανα

Εναλλακτική θεραπεία κήλης με βότανα

314
0


Πάρε μαστίχη δράμια 4, υπόκυστον* δράμια 3, λάδανον (λαδέμι) δράμια 3, κυπαρισσόμηλα δράμια 3, γη σφραγιστή δράμια 3, πίσσα μελανή δράμια 1, τρεμεντίνα δράμια 24, ρίζες του σύμφυτου (στεκούλι) δράμια 8.

Κοπάνισε τα καλώς και κάντα σκόνη, έπειτα βράσε αυτό με φωτιά, και κάντα έμπλαστρο σε πανί όπως χρειάζεσαι και ο πάσχων ας το θέσει εκεί που πονάει, αφού προηγμένος τοποθετήσει την βγαλμένη του εντεροκήλη.

(*) Ο υπόκυστος είναι ένα φυτό παρασιτικό, τρυφερό και κόκκινο, αυτό φυτρώνει στις ρίζες του κύστου, το οποίο φέρει άνθη όμοια των ρόδων.

Πηγή: Εγκόλπιον τωνΙατρών ήτοι πρακτική Ιατρική Διονύσιου Πύρρου του Θετταλού, τόμος δεύτερος,συνταγή 609, σελ. 75. 


Ο Διοσκουρίδης αναφέρει για το πολυκόμπι (ιππουρίδα):
Το κατάπλασμα των φύλλων έχει την ιδιότητα να συγκολλά τις επιφάνειες των τραυμάτων, ακόμα και τις σχάσεις στο τοίχωμα του εντέρου ή της κύστης: τά δε φύλλα τραύματα έναιμα κολλά λεία επιπλαττόμενα……ιστορείται δέ καί εντέρου διαίρεσιν και κύστεως διακοπήν και εντεροκήλην συνάγειν τα φύλλα πινόμενα σύν ύδατι. Τραύματα ιάται…

Ο Γαληνός αναφέρει τις ίδιες ιδιότητες: Τραύματα ούν τα μέγιστα καταπλαττομένη κολλά, κάν νεύρα διατεταμένα τύχη. Γράφουσι δ’ υπέρ αυτής τινές ως και κύστεως ιάσετό ποτε και των λεπτών εντέρων τραύματα ο χυλός αυτής.

Αυτό είναι το μεγαλείο της Ιπποκρατικής Ιατρικής, θεραπεύουμε την αιτία και όχι το σύμπτωμα. Η αιτία είναι ότι τα κοιλιακά τοιχώματα έχουν ατονήσει και ανοίγουν πολύ εύκολα, λόγο έλλειψης πυριτίου και ασβεστίου στον οργανισμό… Το σύμφυτο και το πολυκόμπι δίνουν ταυτόχρονα αυτά στο οργανισμό, για να διορθώσει τη βλάβη μόνος του και να κλείσει το άνοιγμα και την πληγή.

Γιατί εμφανίζεται και δημιουργείτε η κήλη

Όταν εμφανίζεται η κήλη, σημαίνει ότι τα εσωτερικά στρώματα των κοιλιακών μυών αδυνατίζουν, δημιουργώντας εξόγκωμα. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μία σαμπρέλα σπρώχνει μέσα από ένα φθαρμένο λάστιχο αυτοκινήτου έτσι και η εσωτερική επένδυση της κοιλιάς σπρώχνει μέσα από την αδυνατισμένη περιοχή του κοιλιακού τοιχώματος δημιουργώντας ένα μικρό μπαλόνι – σαν σάκο. Αυτό μπορεί να επιτρέψει μία στροφή του εντέρου ή του κοιλιακού ιστού να σπρώξει μέσα στον σάκο. Στη κοιλιακή χώρα υπάρχουν περιοχές όπου ενδεχομένως το τοίχωμα είναι πιο αδύνατο.


Κήλες μπορούν να δημιουργηθούν σε αυτές ή άλλες περιοχές λόγω δυνατής πίεσης στο κοιλιακό τοίχωμα,ηλικίας, παλαιάς τομής, λόγω τραυματισμού, ή από κάποιο αδύνατο σημείο, που υπάρχει εκ γενετής.


Κήλη μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία. Στους ενηλίκους ένα αδύνατο σημείο από την φύση ή πίεση από άρση κάποιου βάρους, επίμονο βήχα, δυσκοιλιότητα ή δυσουρία μπορούν να προκαλέσουν εξασθένηση ή διαχωρισμό του κοιλιακού τοιχώματος.


Συμπτώματα κήλης


Γενικός είναι εύκολο να αναγνωρίσει κάποιος μία κήλη. Συνήθως παρουσιάζεται κάποιο εξόγκωμα κάτω από το δέρμα. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο ή κάψιμο όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα, όταν βήχετε ή κάποιο τράβηγμα κατά την ούρηση ή την αφόδευση ή όταν στέκεστε όρθιοι ή κάθεστε για πολλή ώρα.


Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς και άμεσος ή κάποιος υπόκωφος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει προς το τέλος της ημέρας. Έντονος, συνεχής πόνος, ερύθημα και ευαισθησία είναι σημάδια ότι η κήλη μπορεί να έχει παγιδευτεί ή περισφιχθεί. Αυτά τα συμπτώματα είναι αιτία για να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΔείτε τις αλλαγές στο πρόσωπο πίνοντας 3 λίτρα νερό την ημέρα
Επόμενο άρθροΈξυπνες χρήσεις του λεμονιού στο σπίτι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here