Έτσι θα ελέγξετε τον θυρεοειδή σας μόνο με ένα… θερμόμετρο!
Έτσι θα ελέγξετε τον θυρεοειδή σας μόνο με ένα… θερμόμετρο!


Ο γιατρός Barnes βρήκε έναν ασυνήθιστο, αλλά απλό και γρήγορο τρόπο για να ανακαλύψετε σε τί κατάσταση βρίσκεται ο θυρεοειδής αδένας σας. Μπορείτε να κάνετε το τεστ στο σπίτι.

Πριν από πενήντα χρόνια, ο γιατρός Brod Barnes διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι ένας δείκτης ”αφύπνισης”. Ο ίδιος τόνισε ιδιαιτέρως την θερμοκρασία του σώματος αμέσως μετά το ξύπνημα.

Στο βιβλίο του, ο ίδιος εξήγησε το έργο του θυρεοειδούς αδένα και των προβλημάτων και των ασθενειών που μπορεί να προκύψουν όταν αυτός ο σημαντικός αδένας δεν λειτουργεί σωστά. Ο γιατρός Barnes εφηύρε τεστ που μπορεί να γίνει στο σπίτι, μέσω του οποίου μπορείτε να ανακαλύψετε γρήγορα αν λειτουργεί σωστά ή όχι ο θυρεοειδής σας.

Το τεστ του γιατρού Barnes

Πριν από τον ύπνο τοποθετήστε το θερμόμετρο κοντά σας, ώστε να μπορείτε να το πιάσετε εύκολα. Θυμηθείτε να το ”κουνήσετε” έτσι ώστε η θερμοκρασία να είναι 35 βαθμούς.

Το πρωί όταν ξυπνήσετε, πάρτε το θερμόμετρο, τοποθετήστε το κάτω από τη μασχάλη και κρατήστε το για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, διαβάστε τα αποτελέσματα και γράψτε τα. Κάντε το τεστ για τρεις ημέρες στη σειρά, προκειμένου να πάρετε ακριβή αποτελέσματα.

Η κανονική θερμοκρασία του σώματος κυμαίνεται μεταξύ 36, 5 και 36, 8 μοίρες. Θα πρέπει να κάνετε το τεστ όταν είστε αρκετά υγιής, γιατί αν έχετε κάποια λοίμωξη ή οι γυναίκες περίοδο, η θερμοκρασία του σώματός σας μπορεί να διαφέρει.

Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί κανονικά εάν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεταξύ 36, 5 και 36, 8. Αν η θερμοκρασία του σώματος είναι μικρότερη από 36,5, τότε αυτό σημαίνει ότι ο θυρεοειδής έχει μειωμένη λειτουργία(υποθυρεοειδισμός). Συμπτώματα όπως κατάθλιψη, κόπωση, λοίμωξη, έλλειψη ενέργειας, πονοκέφαλοι, απώλεια μαλλιών, είναι τυπικά λόγω της μειωμένης λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Εάν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη από 36, 8 σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με επιταχυνόμενη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (υπερθυρεοειδισμός), ή με μια μόλυνση στο σώμα.

Αν η θερμοκρασία του σώματός σας είναι είτε πιο κάτω ή πιο πάνω από τα φυσιολογικά όρια θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Αποφεύγετε το στρες, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σελήνιο, βιταμίνη Α, μαγνήσιο και βιταμίνες, προκειμένου ο θυρεοειδής αδένας σας να λειτουργεί σωστά
ΠΗΓΗ 

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...