Αρχική Όλα τα άρθρα Λικέρ καραμέλας με χειροποίητες καραμέλες βουτύρου γάλακτος.

Λικέρ καραμέλας με χειροποίητες καραμέλες βουτύρου γάλακτος.

254
0

 


 Γράφει και παρασκευάζει η ΗΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΙΑ 

 Πολύ εύκολο, ιδιαίτερο, γευστικό το λικέρ καραμέλας σερβίρεται σε οποιαδήποτε γιορτινή περίσταση. Αν βέβαια φτιάξετε και τις καραμέλες μόνοι σας θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

 

 Για το λικέρ θα χρειαστούμε : 
750 ml βότκα
 500 γρ καραμέλες βουτύρου γάλακτος ( θα χρησιμοποιήσετε ή τις έτοιμες του εμπορίου τις τετράγωνες με την αγελαδίτσα ή αυτές που θα φτιάξετε εσείς) 

 Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σε ένα βάζο που κλείνει καλά και ανακινούμε συχνά μέχρι να διαλυθούν οι καραμέλες μας. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τις σπιτικές καραμέλες, μετά από 2 με 3 ημέρες που θα διαλυθούν θα βάλετε το βάζο στο ψυγείο. 
Στις έτοιμες του εμπορίου μπορείτε να αφήσετε το βάζο εκτός ψυγείου .

 Η διαδικασία και για τις 2 περιπτώσεις θα κρατήσει 20 ημέρες αναμονής. 
Μετά αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο μπουκάλι και απολαμβάνετε με πάγο αφού πρώτα μετά από κάθε χρήση το ανακινείτε καλά..

 


 Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τις χειροποίητες καραμέλες μας : 
 200 γρ ζάχαρη 
100 γρ μέλι 
100 γρ βούτυρο 
300 γρ κρέμα γάλακτος 
100 γρ γάλα εβαπορέ 
μια πρέζα αλάτι 
1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

 


 Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. 

 


Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα μας, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και το αλατάκι μας. 

 


 Το μείγμα μας αρχίζει να πήζει και το βλέπουμε να σκουραίνει. 
Για να δούμε αν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας μέσα σε κρύο νερό, το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το βγάζουμε έξω. Αν κρατήσει το σχήμα μπάλας σταματάμε το βράσιμο.

Αν όχι, συνεχίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη δοκιμή.

  


 Κλείνουμε την κουζίνα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο μπολ που έχουμε βάλει μέσα αντικολλητικό χαρτί που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. 

Αφήνουμε την καραμέλα μας να κρυώσει εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμο για να το κόψουμε σε κομματάκια. 
Τυλίγουμε τις καραμέλες μας μια μια με αντικολλητικό χαρτί και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

Προηγούμενο άρθροΒαλεριάνα το φυσικό ηρεμιστικό-Valeriana officinalis
Επόμενο άρθροΕναλλακτικό Lifting χωρίς ενέσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here