Αρχική ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Φτιάχνω σπιτική βιταμίνη C από πορτοκάλια

Φτιάχνω σπιτική βιταμίνη C από πορτοκάλια

545
0

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια (εννοείται ακέρωτα και αράντιστα) πριν τα φάμε, τα ξεφλουδίζουμε και φυλάμε τις φλούδες
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις φλούδες και τις αποξηραίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μια διαδικασία που διαρκεί μέρες και είναι έτοιμες όταν γίνουν αρκετά σκληρές ώστε να σπάνε
Όταν έχουν σκληρύνει αρκετά τις αλέθουμε σε ένα μύλο του καφέ και η βιταμίνη μας είναι έτοιμη.

Φυλάμε τη σκόνη σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά ένα κουταλάκι του γλυκού από τη σκόνη της βιταμίνης C σκέτο ή με προσθήκη του στους χυμούς ή τα smoothie. Η ποσότητα αυτή είναι η κατάλληλη ημερήσια δόση που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας σε βιταμίνη C

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια πριν τα φάμε ή πριν τα στύψουμε για χυμό, τα ξεφλουδίζουμε και φυλάμε τις φλούδες
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις φλούδες και τις αποξηραίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μια διαδικασία που διαρκεί μέρες και είναι έτοιμες όταν γίνουν αρκετά σκληρές ώστε να σπάνε.

Έτοιμη η σπιτική βιταμίνη C. Χρόνος παρασκευής 7 μόνο ημέρες. Απίθανη, αναζωογονητική γεύση.

Tips για γρήγορη αποξήρανση

Για πιο γρήγορη αποξήρανση, τοποθετήστε το τρίμμα πάνω σε λαδόκολλα σε έναν φούρνο που έχετε αφήσει τη πόρτα ελάχιστα ανοιχτή, μια χαραμάδα, ζεστάνετε στους 130° για 30 λεπτά στις αντιστάσεις. Σβήστε και αφήστε μέσα το τρίμμα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος. Έτοιμο. Αφήστε να κρυώσουν και βάλτε σε βαζάκια.

Προηγούμενο άρθρο3 σαλάτες που κλέβουν την παράσταση!
Επόμενο άρθροΓνωρίζετε ποια είναι τα αντικαρκινικά τρόφιμα;