Αρχική Όλα τα άρθρα Φτιάχνω ταχίνι. Η μαγική κρέμα του χαλβά.

Φτιάχνω ταχίνι. Η μαγική κρέμα του χαλβά.

85
0

Ταχίνι (ταχίν στα Τούρκικα, ταχίνα ή τεχίνα στα Αραβικά και τα Εβραϊκά) ονομάζεται ο σησαμοπολτός. Το ταχίνι κυκλοφορεί στην αγορά σε δύο τύπους : 

Από σουσάμι αποφλοιωμένο

Αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού και είναι δημοφιλές συστατικό για πιάτα όπως η ταχινόσουπα, το χούμους, σαν σάλτσα αλλά και σκέτο, αντί γιαβούτυρο πάνω σε ψωμί ή στο πιάτο με ζάχαρη νερό και μέλι, “βουτώντας” μέσα του ψωμί.

 Το ταχίνι χρησιμοποιείται επίσης σε νηστήσιμη καρυδόπιττα , σε κρέμες μπριλέ, στην παρασκευή αλείματος με σοκολάτα και στην παρασκευή παγωτού. 

Είναι επίσης βασικό συστατικό παρασκευής ορισμένων τύπων χαλβά. Έχει πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Χρόνος Προετοιμασίας – 5 λεπτά
Μαγείρεμα – 10 λεπτά

Υλικά για 4 κούπες ταχίνι

5 κούπες σπόρους σουσάμι

1 1/2 κούπα ελαιόλαδο ή σουσαμέλαιο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180′ C. Ροδίζουμε το σουσάμι για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντάς το συχνά με μια σπάτουλα για να ροδίσει ομοιόμορφα. Το παγώνουμε για 20′ Λεπτά

Τοποθετούμε το σουσάμι στο μούλτι και προσθέτουμε αργά το λάδι. Χτυπάμε για 2 ‘ Λεπτά, ελέγχουμε την ομοιογένεια της πάστας και όταν γίνει πηχτή αλλά να ανακατεύετε εύκολα σταματάμε την ανάδευση . Αλλιώς συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι .

Πώς συντηρούμε και αποθηκεύουμε το ταχίνι 

Το ταχίνι πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται για πάνω από 3 μήνες

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός του ήπατος με σταφίδες: Παραδοσιακή ρωσική Συνταγή
Επόμενο άρθροΑυτά τα 6 υλικά ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσετε να τα βάζετε στον καφέ σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here