Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Γαϊδουράγκαθο, το θαυματουργό!

Γαϊδουράγκαθο, το θαυματουργό!

1927
0


Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο ζωτικό όργανο μας, ζυγίζει περίπου 1,5 kg.

 
 Ένα γερό συκώτι είναι απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας και στο να έχετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, δεδομένου ότι το συκώτι διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση όλων των συστημάτων του οργανισμού μας σε ισορροπία. 
Το βότανο γαϊδουράγκαθου έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς αιώνες ως ένα ισχυρό μέσο για την προστασία, την ενίσχυση και την αναζωογόνηση του ήπατος.Το ήπαρ είναι ένα όργανο με πολλαπλές λειτουργίες.

Μερικές μονάχα από τις πολλές λειτουργίες του ήπατος περιλαμβάνουν το φιλτράρισμα και τον καθαρισμό του αίματος, τη παραγωγή χολής για τη σωστή πέψη του λίπους, την αποθήκευση πολυάριθμων βιταμινών και ανόργανων συστατικών, τη διάσπαση περίσσειας ορμονών και την αφαίρεση μικροβίων και παρασίτων από την κυκλοφορία του αίματος. 
 
 Μερικά από τα αρχικά συμπτώματα της ύφεσης του ήπατος μπορεί να περιλαμβάνουν ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας, πεπτικά προβλήματα, αυξημένη χοληστερόλη LDL, υψηλά τριγλυκερίδια, κυτταρίτιδα, κακή ποιότητα δέρματος και μαλλιών και αδυναμία μείωσης σωματικού βάρους. 
 
 Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει το ήπαρ, βελτιώνει τη λειτουργία του, και ενισχύει την ικανότητά του να αναγεννηθεί. Το βότανο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της νόσου του ήπατος, της κίρρωσης του ήπατος και τη φλεγμονή του ήπατος. 
Το γαϊδουράγκαθο, επίσης, επισκευάζει το συκώτι από τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ, των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της αλόγιστης χρήσης φαρμάκων και άλλων τοξικών ουσιών. 
 Το δραστικό συστατικό στο γαϊδουράγκαθο είναι η σιλυμαρίνη, η οποία απομονώνεται από τους σπόρους του φυτού. Η σιλυμαρίνη έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ανταγωνίζονται εκείνες της βιταμίνης C και βιταμίνη Ε, και τα ποιοτικά συμπληρώματα γαϊδουράγκαθου περιέχουν 70-80% σιλυμαρίνη.

Το πόσο να πάρετε ποικίλλει ανάλογα με το άτομο.

 Σε γενικές γραμμές περίπου 200-400 mg την ημέρα, συνιστάται, ενώ ακόμη και μεγαλύτερες δόσεις θεωρούνται ασφαλές. Πιθανές παρενέργειες σε υψηλότερες δόσεις αποτελούν οι στομαχικές διαταραχές ή/και η ήπια διάρροια, καθώς το γαϊδουράγκαθο μπορεί να έχει ήπια καθαρτική δράση.
 

 Άλλα οφέλη 

 
Η σιλυμαρίνη στο γαϊδουράγκαθο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενώ το γαϊδουράγκαθο μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της δισμουτάσης του υπεροξειδίου (SOD) και της γλουταθειόνης, άλλων ισχυρών αντιοξειδωτικών. 
 
Άλλα οφέλη του γαϊδουράγκαθου για την υγεία περιλαμβάνουν :
 τη σταθεροποίηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και βοηθά στο να μετατρέψετε τη LDL χοληστερόλη σε HDL χοληστερόλη. 
τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, χρησιμοποιείται για να βοηθήσει άτομα με διαβήτη τύπου 2.
 τη βελτίωση της όρεξης και της πέψης, συμπεριλαμβανομένων τη πέψη του λίπους.
τη βελτίωση διαταραχών της χοληδόχου κύστης, συμπεριλαμβανομένων τους χολόλιθους.
την ενίσχυση της ανοσίας.
την ανακούφιση κάποιων συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον, συμπεριλαμβανομένων της καούρας και της δυσκοιλιότητας, τα αυξημένα επίπεδα γλουταθειόνης επίσης συμβάλλουν στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου. 
τη βελτίωση των επινεφριδιακών διαταραχών.
τη πρόληψη της ασθένειας υψομέτρου. 
την πρόληψη ή/και την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου. 
την επιβράδυνση της ανάπτυξης της αθηροσκλήρωσης, εμποδίζοντας το σχηματισμό πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών . 
 
 Πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει την ικανότητα του γαϊδουράγκαθο στον περιορισμό του καρκίνου του πνεύμονα 
 
Μια πρόσφατη μελέτη έχει προσκομίσει αποδείξεις ότι το γαϊδουράγκαθο αντιστρέφει τον καρκίνο του πνεύμονα. Η Alpna Tyagi, PhD, του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Skaggs του Τμήματος Φαρμακευτικής, και η ομάδα της διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με σιλυμπινίνη, η οποία είναι η ίδια ουσία όπως σιλυμπίνη, αλλά με διαφορετικό όνομα, σταμάτησε την εξάπλωση του καρκίνου του πνεύμονα σε ποντίκια. Η μελέτη δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2011 στο περιοδικό Μοριακή Καρκινογένεση (Molecular Carcinogenesis).

Μία φλεγμονώδης απόκριση οδηγεί σε μια αλυσίδα κυτταρικών γεγονότων που μπορεί τελικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη του όγκου.

 
Η Tyagi και η ομάδα της ανακάλυψε ότι η στόχευση ορισμένου ζεύγους ενζύμων, που αποτελούν μέρος του τμήματος της αλυσιδωτών γεγονότων, εξαλείφει τη δημιουργία του τελικού ζεύγους των ενζύμων που παράγουν τους όγκους. 
 Με άλλα λόγια, η σιλυμπινίνη του γαϊδουράγκαθου (γνωστή και ως sylibin) εξαλείφει αυτά τα ένζυμα που συνεχίζουν την αλυσίδα των γεγονότων, που έχουν ως αποτέλεσμα τα ένζυμα που παράγουν όγκους.

Αυτή η μελέτη αποτελεί μια καλή είδηση για όποιον θέλει να συμπεριλάβει άλλο ένα φυσικό φθηνό, ασφαλές όπλο για τον προσωπικό του πόλεμο κατά του καρκίνου, και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μελέτες του γαϊδουράγκαθου σε σχέση με άλλες μορφές καρκίνου.

 
 Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα σχετικά με τα οφέλη του γαϊδουράγκαθου για τη γενική υγεία σας, σας συνιστούμε να ελέγξετε ΕΔΩ. 
 
 Dr. Λ. Γερακούλιας M.D. [E.H.] 
 
 
 
 

 

Προηγούμενο άρθροΜαστίχα Χίου: 10 λόγοι για να την κάνετε μία νέα συνήθεια!
Επόμενο άρθροColostrum: τρεις φορές πιο αποτελεσματικό από το εμβόλιο της γρίπης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here