Αρχική Όλα τα άρθρα Καρπάτσιο λαχανικών

Καρπάτσιο λαχανικών

103
0

 
Για να διατηρήσετε τα πολύτιμα συστατικά και την εξαιρετική γεύση των λαχανικών, το
είδος της προετοιμασίας είναι καθοριστικής σημασίας. Τα ανοιξιάτικα
λαχανικά θα πρέπει να προετοιμάζονται πολύ προσεκτικά σε χαμηλές
θερμοκρασίες. Ιδανικά, τα λαχανικά τρώγονται ωμά ή για παράδειγμα, ως
καρπάτσιο λαχανικών, όπως περιγράφει παρακάτω η συνταγή.

Συστατικά:
Για 2 άτομα

1 μεγάλο καρότο
1 λάχανο γογγύλι
1 μικρό κολοκύθι
περίπου100 γρ. μπιζέλια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 ματσάκι βασιλικό
2 τομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Προετοιμασία: 

Πρώτα ξεφλουδίστε το καρότο και το λάχανο. Κόψτε τα μαζί με τα
κολοκυθάκια σε πολύ λεπτά κομμάτια. Σωτάρετε το κουκουνάρι σε ένα
τηγάνι. Κόψτε τα φύλλα του βασιλικού σε λεπτές λωρίδες και τις τομάτες
σε μικρούς κύβους. Τοποθετήστε τα καρότα, το λάχανο, το κολοκύθι και τα
μπιζέλια σε πιάτα. 


Ανακατέψτε το βαλσαμικό ξίδι με το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το πιπέρι,
το αλάτι, λίγη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο σκελίδα σκόρδο. Προσθέστε τις
ντομάτες και το βασιλικό. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά.
Τέλος πασπαλίστε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι. 


Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε καρπάτσιο παντζαριού.


Χρόνος προετοιμασίας: περ. 20 λεπτά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here