Αρχική ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Κάρυ ή φύλλα κάρυ;

Κάρυ ή φύλλα κάρυ;

48
0

Με καταγωγή από την Ινδία και το Πακιστάν αποτελεί βασικό συστατικό της ασιατικής κουζίνας ονομάζεται μασάλ
και στην πραγματικότητα είναι μπαχαρικό μίγμα, δηλαδή αποτελείται από άλλα μπαχαρικά. 

Το κάρυ, όπως είναι η ευρωπαϊκή του ονομασία, αποτελείται σχεδόν από 20 μπαχαρικά ενώ η κάθε Ινδή ή Πακιστανή που σέβεται τον εαυτό της έχει τη δική της συνταγή.

Συνήθως περιέχει κόλιαντρο,μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο, γαρίφαλο, πιπερόριζα, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, μάραθο,
κάρδαμο και κάποιες φορές κρόκο, μοσχοσίταρο, σιναπόσπορο, κ.ά. Είναι πολλές οι συνταγές που διαφέρουν σε υλικά και ένταση, ενώ από τα πιο φημισμένα είναι το κάρυ του Μανδράς που είναι ιδιαίτερα καυτερό και έχει χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. 

Το μίγμα κάρυ στο εμπόριο είναι πάντα τριμμένο και πωλείται τυποποιημένο.

Στο εμπόριο επίσης θα βρείτε και τα curryleaves, τα φύλλα κάρυ, τα οποία όμωςπροέρχονται από ένα μικρό φυτό και τα οποία αποξηραμένα χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό. Κανονικά τα φύλλα αυτά τσιγαρίζονται ή μαγειρεύονται με το φαγητό
και αφαιρούνται πριν το σερβίρισμα γιατί πικρίζουν.

Πέρα από τις κλασικές συνταγές με κοτόπουλο, το μίγμα κάρυ ταιριάζει ιδανικά με ρύζι και ζυμαρικά αλλάκαι με αρνί. Τα φύλλα δε, αν και αναπάντεχα, δίνουν ένα ιδιαίτερο twist στη
φασολάδα. 
ΠΗΓΗ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here