Αρχική ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Κι όμως το γέλιο βοηθά και στο αδυνάτισμα!

Κι όμως το γέλιο βοηθά και στο αδυνάτισμα!

129
0
Το γέλιο χρησιμοποιείται ως μέθοδος θεραπείας εδώ και πολλά χρόνια από τις ανατολικές ολιστικές φιλοσοφίες και όχι άδικα, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες βελτιώνει όχι μόνο την ψυχική, αλλά και τη σωματική σου κατάσταση. Εξάλλου όπως επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών, οι χαρούμενοι και γελαστοί άνθρωποι είναι πιο υγιείς και αδύνατοι.
Τα αποτελέσματα πρόσφατης Νορβηγικής έρευνας στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις έδειξαν οτι οι αισιόδοξοι και γελαστοί άνθρωποι είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ξεπεράσουν την ασθένειά τους συγκριτικά με τους πιο αγχώδεις και απαισιόδοξους.
Κι αν ακόμα δεν πείστηκες πως το γέλιο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, μάθε ότι:
Το γέλιο σε βοηθά να αδυνατίσεις αφού μειώνει την έκκριση των ορμονών του στρες (που οδηγεί σε κατακράτηση και δύσκολη απώλεια κιλών) και αυξάνει το αίσθημα της ευεξίας με την έκκριση ενδορφινών.
Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αύξηση των αντισωμάτων.
Γυμνάζει τους κοιλιακούς και τους μυς του διαφράγματος και βοηθά στη γενικότερη χαλάρωση του μυαλού και του σώματος, απομακρύνοντας τα αρνητικά συναισθήματα που ευθύνονται για πρόωρη γήρανση.
Όπως υποστηρίζουν λοιπόν οι ειδικοί, ακόμα και αν πιέζεις τον εαυτό σου να γελάσει, το σώμα και ο εγκέφαλος δεν το αντιλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να απολαμβάνεις ακριβώς τα ίδια οφέλη με το αυθόρμητο γέλιο.
Προηγούμενο άρθροTώρα είναι η εποχή για να φτιάξεις το καλύτερο «φάρμακο» για το κρύωμα!
Επόμενο άρθροΨάρια, τα πιο ισχυρά αντικαταθλιπτικά της φύσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here