Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Κόψτε τον βήχα στον βήχα.

Κόψτε τον βήχα στον βήχα.

210
0Η φύση μας παρέχει πολλά βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον βήχα. Τα βότανα μπορούν να καταναλωθούν ως αφέψημα και ως σιρόπι. Βότανα με αποχρεμπτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να παρασκευάσουμε ένα ζεστό έγχυμα το οποίο μπορούμε να το καταναλώσουμε ως αφέψημα με λίγο μέλι και λεμόνι είτε να κάνουμε εισπνοές με ατμό. 

Θα μας βοηθήσει στην αποτελεσματική απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες. Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον βήχα που μπορεί να σχετίζεται με διάφορες αιτίες όπως το κρυολόγημα, η γρίπη, το κάπνισμα και παθήσεις όπως βρογχίτιδα, φαρυγγίτιδα και λαρυγγίτιδα. 

Μερικά από τα σημαντικότερα βότανα είναι τα εξής: 

Θυμάρι: Έχει αποχρεμπτικές, αντισπασμωδικές, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της βρογχίτιδας, της φαρυγγίτιδας και των λοιμώξεων του λαιμού. 

Τζίντζερ (Πιπερόριζα): Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα, της φαρυγγίτιδας και καταπραϋνει τον πονόλαιμο. 

Ευκάλυπτος: Διαθέτει αποσυμφορητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του βήχα, της φαρυγγίτιδας, της βρογχίτιδας, του άσθματος και των λοιμώξεων του λαιμού. 

Γλυκόριζα: Έχει αποχρεμπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα, της βρογχίτιδας, της φαρυγγίτιδας και του άσθματος. 

Μολόχα: Έχει καταπραϋντικές και αποχρεπτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της φαρυγγίτιδας και αντιμετωπίζει τον ερεθισμό του φάρυγγα. 

Χαμομήλι: Το χαμομήλι έχει αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση βήχα και της φαρυγγίτιδας. 

Λεβάντα: Έχει αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας. 

Φασκόμηλο: Διαθέτει στυπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην μείωση του πόνου από τον πονόλαιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του βήχα, του πονόλαιμου, της φαρυγγίτιδας, των λοιμώξεων του στόματος και της αμυγδαλίτιδας. 

Εχινάτσια: Είναι φυσικό αντιβιοτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του βήχα, του άσθματος, των λοιμώξεων του λαιμού και της βρογχίτιδας. 

Μέντα: Διαθέτει αποσυμφορητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του ξηρού βήχα, της φαρυγγίτιδας και απομακρύνει τις βλεννώδεις εκκρίσεις από τους πνεύμονες. 

Ρίγανη: Έχει αντιβακτηριακές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας. 

Δεντρολίβανο: Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της φαρυγγίτιδας. 

Δυόσμος: Ο δυόσμος διαθέτει αποσυμφορητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. 

Μάραθος: Έχει αποχρεμπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Βοηθάει στην απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες και χρησιμοποιείτε κατά του ξηρού βήχα, της βρογχίτιδας και του άσθματος. 

Πεύκο: Διαθέτει αποσυμφορητικές, αποχρεμπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Τσουκνίδα: Έχει αντισπασμωδικές, καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας. 

Οι θεραπείες με βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα υγείας, πριν την χρήση οποιοδήποτε βοτάνου. 
Προηγούμενο άρθροΟι υπερτροφές της ξεκούρασης.
Επόμενο άρθροΣυνταγη: Χοιρινά φιλετάκια με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος (Geschnezeltes)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here